Uttak til VM Terreng i Les Gets

VM MTB går av stabelen i Frankrike 24.-28. august, og det er ti ryttere som stiller i rundbane og tre i utfor.

Her er uttaket til VM MTB Rundbane 2022:

Elite
Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Halden CK
Emil Hasund Eid, Kloppa Offroad Klubb/Hard Rocx
Erik Hægstad, Lillehammer CK/KMC Orbea
Knut Røhme, Romeriksåsen SK
Mats Tubaas Glende, Soon CK

U23
Ole Sigurd Rekdahl, Halden CK

Junior
Lisa Jorde, Tangen Watt og Oksygen CK
Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen CK
Martin Farstadvoll, IF Frøy
Jonas Høydahl, Sande Sportsklubb SK

Her er uttaket til VM MTB Utfor 2022:

Mille Johnset, SK Rye/Commencal 100% (Elite)
Frida Helena Rønning, Lillehammer CK/Union (Elite)
Kine Haugom, Hafjell Freeride Klubb (Junior)

 

Ingrid Sofie Bøe Jacobsen har to medaljer fra VM sprint og har gjort comeback etter at hun ble mor. Presterte godt i World Cup i Lenzerheide tidligere i sesongen.

Emil Hasund Eid er en meget sterk rytter og ble nr. 21 i World Cup i mai. Har hatt sykdom i etterkant og kink i ryggen, men er meget sterk når han er på sitt beste.

Erik Hægstad var med i fjorårets OL. Har et stykke igjen til form grunnet brukket tommel og corona tidligere i sesongen. Han kjørte godt i USA og ble nr. 18 i World Cup. Vi ser at VM-formen er på gang.

Knut Røhme og Mats Tubaas Glende har vært best internasjonalt så langt i år med 30. og 35. plass som beste i World Cup blant førsteårs eliteryttere.

Ole Sigurd Rekdahl har prestert bra og fått noen sterke resultater den siste tiden. Vant NM i Short track og fikk en 18. plass i World Cup.

I tillegg har vi med 4 meget sterke juniorer på rundbane, der flere har kommet høyt opp på resultatlistene denne sesongen.

Mille Johnset har en 5. plass som bestenotering i World Cupen i utfor denne sesongen, og er nr. 7 sammenlagt i rankingen.

Frida Helena Rønning har 8. plass som beste plassering i World Cup utfor i år og har vunnet flere mindre ritt denne sesongen.

Kine Haugom ble nr. 2 i EM i sommer, og har også medalje fra EM og VM utfor i fjor. Kine er en mesterskapsrytter som kan klinke til i VM.

Publisert 12.08.2022