Uttak til VM og GP Rüebliland – menn junior landevei

Det nærmer seg flere ritt for juniorgutta, og ikke minst VM. Uttaket er klart og landslagssjef Kai Lexberg har følgende å si om uttaket til VM og GP Rüebliland:

Uttaket til VM og GP Rüebliland for M-Junior henger sammen, jeg ønsker å ha hele VM laget med til Sveits, GP Rüebliland.

Det norske juniorlaget har også i år hatt en veldig bra sesong og er rangert som nr. 3 blant landslagene i UCI Nations Cup og vi fikk sølvmedalje med Jørgen Nordhagen i EM fellesstart.

I VM er vi kvalifisert med 5 ryttere, noe som også er maks kvote.
VM laget blir som følger:

VM Tempo, M-Junior 20 september:
Jørgen Nordhagen

VM Fellestart, M-Junior 23 september:
Johannes Kulset
Jørgen Nordhagen
Kasper Haugland
Mikal Grimstad Uglehus
Jesper Stiansen

Vi stiller med en rytter på VM tempoen. Jørgen Nordhagen har vært den klart sterkeste norske junior rytteren på tempo i år. Jørgen er norgesmester og har flere pallplasser på tempo i Nations Cup tidligere denne sesongen.

På fellesstarten så er det Johannes Kulset og Jørgen Nordhagen som har vært de to sterkeste når det har vært harde løyper tidligere i år, så uttaket bærer preg av hvem jeg mener er de tre som best mulig kan hjelpe Johannes og Jørgen inn i finalen. Mikal, Jesper og Kasper har alle tre vist både evne og vilje til å jobbe for laget igjennom hele sesongen. Slik jeg ser det stiller vi med et meget sterkt lag i juniorklassen for menn.
Selvfølgelig er uttaket alltid vanskelig og spesielt de siste plassene. Normalt kjører vi jo seksmannslag og nå må vi kutte ned til fem.
Jeg har foreløpig ikke tatt ut reserver til VM, men det kan komme litt nærmere og vi ser på neste Norgescup hvem som beviser form.

Ang uttaket til GP Rüebliland så vil det være de samme 5 som kjører VM, samt en rytter til som blir tatt ut etter Norgescup i Glåmdal 19-21 august.. Så det endelige uttaket til GP Rüebliland vil komme rett over helgen.

 

Navn Klubb Region
Johannes Kulset Ringerike SK TeVeBu
Jørgen Nordhagen Lillehammer CK Innland
Kasper Haugland Lillehammer CK Innland
Mikal Grimstad Uglehus Bergen CK Vest
Jesper Stiansen Kristiansand CK Sør
     
Jørgen Nordhagen

Jørgen Nordhagen

Johannes Kulset

Johannes Kulset

Kasper Haugland

Kasper Haugland

Jesper Stiansen

Jesper Stiansen

Mikal Grimstad Uglehus

Mikal Grimstad Uglehus