Uttak til Tour of Scandinavia

Det er tatt ut landslag til Tour of Scandinavia for kvinner elite landevei, som starter opp 9. august i København. Fem av de seks uttatte rytterne er for tiden på samling i Frankrike, mens Malin Eriksen sykler ritt i Polen og Sverige som oppkjøring.

Disse er uttatt til landslaget:

Emelie Røe Utvik, Ringerike SK/ASD Women Cycling Project
Sigrid Ytterhus Haugset, Ringerike SK
Magdalena Lind, Ringerike SK/Keukens Redant
Malin Eriksen, CK Victoria/Keukens Redant
Martine Gjøs, Asker CK
Elise Marie Olsen, Lillehammer CK

«Vi stiller et ungt lag med positive og offensive jenter som ønsker å vise seg frem på en god måte, sier landslagsleder for kvinner elite landevei», Carl Erik Pedersen. «Jentene forbereder seg nå på samling i Luc Saint Sauveur i Frankrike, der bakkene i Col du Tourmalet gir god trening før Tour of Scandinavia og EM i august», avslutter Pedersen.

I Tour of Scandinavia er det som nevnt oppstart i København på Kongens Nytorv 9. august, som kjøres til Helsingør. Etappe 2 går fra Orust til Strømstad i Sverige. 3. etappe går fra Moss til Sarpsborg, 4. etappe fra Askim til Mysen og 5. etappe fra Vikersund til Norefjell. Avslutningsetappen starter i Lillestrøm 14. august med tradisjonell målgang i Halden.

Det er selvfølgelig ikke bare landslaget som stiller fra Norge. Uno-X Pro Cycling Team og Team Coop-Hitec Products har også meldt sin ankomst, i tillegg til Stine Borglis lag FDJ og Katrine Aaleruds lag Movistar. Alle lagene i Tour of Scandinavia vil bli presentert av arrangøren om ikke lenge. Følg med på Tour of Scandinavia – Battle of the North

Vi ønsker landslaget lykke til i Tour of Scandinavia 9.-14. august!

Bildet øverst fra samling i Frankrike – fra v.: Emelie, Martine, Elise Marie, Magdalene, Linn Sofie (Mohn) og Sigrid.

Publisert 29.07.2022

Bratt læringskurve i fjellene i Frankrike.

Bratt læringskurve i fjellene i Frankrike.

.... og enda litt brattere

.... og enda litt brattere