Uno-X hovedsponsor for NorgesCup landevei

Uno-X har i en årrekke vært en viktig bidragsyter til norsk og dansk sykkelsport. I tillegg til storsatsingen på egne lag har selskapet blant annet vært sponsor for de største rittene i Norge i tillegg til å ha arrangert sitt eget utviklingsritt. Fokuset i tiden som kommer vil i enda større grad dreie seg om elitesatsingen i de to profflagene på kvinne og herresiden, men samtidig bidra til rekruttering og utvikling i begge land.

Uno-X Mobility spisser nå elitesatsingen på kvinne og herrelaget ytterligere med mål om to lag på World Tour-nivå i 2026. I denne sammenheng har det blitt gjort en vurdering av alle prosjekter innenfor sykkel. Tidligere i vinter ble det kjent at Uno-X Development Weekend som har vært arrangert siden 2018 legges ned. Vi er nå svært glade for å ha signert en treårs-avtale med Norges Cykleforbund knyttet til NorgesCup landevei for å kompensere for nedleggingen av rittet, og samtidig sikre mer bærekraftige ritt i den norske cupen.

For å få frem nye talenter er det vesentlig at det arrangeres sykkelritt, og Uno-X ønsker med denne avtalen å bidra til at arrangører av NorgesCup gjennom en tilskuddsordning får mer robust økonomi. Uno-X fortsetter for øvrig også samarbeidet med Sundvolden/Ringerike GP og Arctic Race of Norway blant de norske UCI-rittene.

Norges Cykleforbund er meget glade for den støtten Uno-X nå gir til arrangørene av NorgesCup Landevei.

«Det er både utfordrende og kostnadskrevende å arrangere landeveisritt på dette nivået i Norge. Vi håper den økonomiske støtten som våre arrangører nå får, gir motivasjon til å arrangere landeveisritt for våre junior- og eliteryttere. Med god økonomisk støtte fra Uno-X og faglig bistand fra NCF, er vårt håp at flere arrangører ønsker NorgesCup til sin region», sier generalsekretær Kjersti Størset.

 

Publisert 15.04.2024