UNO-X Development Weekend

Denne helgen var det duket for UCI ritt (1.2) på Lillehammer og Stange, og mange fikk kjenne på at høsten er i ankomst.

På lørdag var det klart for Lillehammer GP ved start på Håkons Hall, hvor 23 lag sto på startstreken. Her var det både kontinentallag, klubblag og regionslag. I håp om at regnet skulle holde seg unna de neste timene startet de 126 rytterne ut fra Håkons Hall. Regnet kom, men det stoppet ikke rytterne i å sette fart. 131 km og 2993 høydemeter var menyen for rytterne i dag, med avslutning på Hafjelltoppen.

Joachim Strindin fra Team Kjekkas, Håkon Lunder Aalrust fra Team Coop og Vebjørn Rønning fra Tønsberg CK utgjorde dagens brudd og de holdt unna en god stund – helt til Riwal Cycling Team og Uno-X Dare Dev.Team satte fart. Bruddet ble kjørt inn i starten på siste stigning. Bakken skiller og en etter en måtte slippe. 3 kilometer før mål var det flere små grupper, hvor vi hadde seks ryttere i første gruppe og 7 ryttere i gruppe to med noen små luker imellom.

Det endte opp i en spurt mellom tre ryttere. Magnus Bak Klaris (Restaurant Suri – Carl Ras) var sterkest og krysset målstreken først. På andre plass kom Joshua Kench (Bolton Equities Black Spoke). Og tredje plassen gikk til Torstein Træen (Uno-X Dare Dev. Team). Verdt å nevne at Martin Solhaug Hansen fra klubblaget Stjørdals Blink tok en sterk fjerde plass.

Søndag var det klart for Gylne Gutuer med start og mål på Stange. Gylne Guter startet som et lokalt turritt for familier. Det har i flere år vært en del av Norges Cupen, men har altså vært et UCI-ritt (1.2) de siste årene. Med en god del nedbør før start, lå det an til å bli noen seige 165 km, med 40 gruspartier.

Fra start ble det satt god fart, og feltet sprakk opp i flere grupper. Her lønner det seg å ligge langt fremme og unngå teknisk og velt. Det ble hardt for mange, og flere hadde noen uhell som satte de ut av seierskampen. Med fire runder igjen var det 39 ryttere innenfor 20 sekunder. Team Coop hadde virkelig lyst til å vise seg frem i deres siste ritt som lag. Ut på nest siste runde går Eirik Lunder (Team Coop) til og får en luke ned til resten av feltet.

Da de passerer målstreken med en runde igjen, leder Lunder med 14 sekunder ned til en gruppe på syv ryttere. Lunder blir tatt igjen, men det stopper ikke Team Coop med å prøve igjen. André Drege trår til og får en god luke ned til resten av feltet. Lagkamerat Andreas Stokbro kontrollerer gruppen bak, og lar ingen få stikke fra. André Drege holder unna og kan krysse målstreken med hendene over hodet. Det blir spurt om andre plassen, og Andreas Stokbro (Team Coop) er sterkest og dermed får laget de to øverste plassene på pallen. På tredje plass kommer Frederik Jensen (BHS-PL Beton Bornholm). Beste norske klubbrytter blir Øyvind Brekke Fløtten fra Ringerike SK med en 7.plass.

Denne seieren betydde mye for Team Coop som lag, og ikke minst for André Drege som må finne seg et nytt lag til neste sesong.

Dersom man ikke fikk med seg rittet på tv eller live i helgen kan man se de i reprise på TV 2 Play.

Resultater Lillehammer GP og Gylne Gutuer.