Unge og lovende syklister på ny samling i Spania

Det var syv unge og engasjerte jenter som var med på samling i Spania 14.-23. mars. Det ble noe frafall denne gangen pga. skade og sykdom på fire utøvere.

Troppen i kvinner elite besto av Ingvild Gåskjenn (Horten OC/Team Coop), Tiril Jørgensen (Ringerike SK/Team Coop), Magdalena Lind (Ringerike SK), Linn Sofie Mohn (Glåmdal SK), Marte Berg Edset (Ringerike SK), Sigrid Ytterhus Haugset (Ringerike SK) og Martine Gjøs (Horten OC).

Denne gang fikk jentene oppleve helt uvanlige forhold de første 3-4 dagene da Calima sandstormen kom inn over Spania. Calima er en værsituasjon der tørr og varm luft fra øst blåser vestover og ut i Atlanterhavet og når blant annet Kanariøyene. Dette gjør at fint sandstøv fra Sahara legger seg overalt og sikten blir dårlig, i tillegg til at himmelen blir farget oransje. Etter at dette fenomenet var på retrett, ble det mye regn og vind resten av oppholdet. Da er det godt å ha et lager av indre motivasjon å ta av, samt buff!

Selv med utfordrende værforhold ble oppholdet godt, med både lange rolige økter og varierte intervaller. Det var fokus på variasjon av tråkk frekvens og sittestilling, samt spesifikk benstyrke og generell styrke.

Vi fikk også besøk av Olympiatoppen ved Roger Gjelsvik, som er vår kontakt for toppidretten.

Det er mange brikker som skal på plass for å se helheten i det å drive toppidrett. Prestasjon i sammenheng med helse, styrke, ernæring og tålmodig er aspekter som er viktig å ha i bakhodet.

Neste oppgave for noen av jentene blir UCI rittet Vuelta Ciclista Andalucia 3.-5. mai, der det også skal være noen dagers pre-camp i forkant av konkurransen.

Carl Erik Pedersen
Landslagsleder Kvinner Elite

 

Vi ønsker jentene masse lykke til i sesongoppkjøringen!

 

Publisert 30.03.2022

En sandstorm stopper ikke disse jentene!

En sandstorm stopper ikke disse jentene!

Ingvild i

Ingvild i "varme" omgivelse i Spania.

Roger Gjelsvik fra Olympiatoppen med jentene.

Roger Gjelsvik fra Olympiatoppen med jentene.

Like blide, tross dårlige værforhold!

Like blide, tross dårlige værforhold!