“Ung” samling i Spania med landslaget Kvinner Elite

Hele 12 utøvere var samlet i Spania fra 12.-22. februar med landslaget Kvinner Elite landevei. Snittalderen var på bare 22 år, så her har vi mange unge ryttere som har tid til å utvikle seg og bli gode i årene fremover.

Utøverne på samlingen var:

Mie Bjørndal Ottestad, Asker CK/Uno-X Women Pro Cycling Team

Ingvild Gåskjenn, Horten OC/Team Coop-Hitec Products

Tiril Jørgensen, Ringerike SK/Team Coop-Hitec Products

Pernille Larsen Feldmann, Stavanger SK/Team Coop-Hitec Products

Mari Hole Mohr, Stavanger SK/Team Coop-Hitec Products

Magdalene Lind, Ringerike SK

Elise Marie Olsen, Lillehammer CK

Emelie Røe Utvik, Ringerike SK

Marte Berg Edseth,  Ringerike SK

Linn Sofie Mohn, Glåmdal SK

Sigrid Ytterhus Haugset,  Ringerike SK

Martine Gjøs, Horten OC

 

-Det er utrolig moro å være på samling når 12 jenter er så ekstremt motiverte, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen. – Vi hadde fokus på variasjon i tråkk frekvens, sittestilling og kombinasjonen av lange rolige økter og varierte intervaller, samt spurtopptrekk.

– Vi jobbet også med teknikk i utforkjøringer, timing på bremsing og linjevalg, fortsetter Pedersen.

Jentene hadde et variert treningsprogram under oppholdet i Spania. I tillegg til teknikk, ble det jobbet med spesifikk styrke av ben og generell basis/core styrke. Mekaniker Lorentz Tanner ga jentene et mekke- og vedlikeholdskurs, så de er mer «selvberget» ved uhell.

Det ble også tid til teori og oppfølging av temaene helse, styrke og ernæring, samt det å ha tålmodighet i treningsarbeidet. Jentene fikk en gjennomgang av sesongplanene for 2022 og hadde individuelle samtaler med forventningsavklaring.

-Vi gleder oss allerede til neste samling i Spania 14.-23. mars, og satser på at jentene holder fokuset og motivasjonen oppe utover i sesongen, avslutter landslagslederen.

Publisert 24.02.2022