UCI MTB World Cup i Tsjekkia

Det ble en innholdsrik helg med åtte ritt for våre norske, og flere flotte prestasjoner i Nove Mesto. På kortbane viser Sondre Rokke at han er etablert blant de sterkeste i verden med sin 10. plass. William Handley har et uhell, men kjører godt etter det og blir 33. Knut Røhme leverer en meget sterk kortbane og blir 16, og er med der framme hele rittet, med kapasitet til enda bedre senere.

I junior viser Linus Aksnes svært gode takter med sin 26. plass med punktering.

I U23 har vi fire mann topp 32, med Sivert Ekroll som vår beste på 26. En sterk gjeng, hvor Sondre nå er nr. 8 sammenlagt i WC, William 21.

Lisa Jorde, Eline Ekroll, Birk Rønnestad og Sigurd Stubberud var her for erfaring, og tar med seg dette videre i treningsarbeidet.

I damer elite ble det en tung dag for Ingrid Bøe Jacobsen på rundbane, og hun ender som nr. 64.

I herrer elite rundbane ble det en dag med litt av hvert. Petter Fagerhaug og Erik Hægstad kjørte godt fra vanskelig startposisjon og ble 40 og 45. Knut Røhme slet med oppkast og ditto på en tung dag, men kjemper på og blir 47. Emil Hasund Eid og Mats Tubaas Glende sliter med pollen plager og er ikke på sitt beste med 51. og 53. plass. Ole Sigurd Rekdahl debuterer i elite på en god måte og blir 59.

Ole Hem sykler en supersterk maraton (XCM) og blir nr. 11.

Se uttak HER

Bildet øverst: Sondre Rokke in action.

Eddy Knudsen Storsæter
Landslagssjef Terreng

Publisert 27.05.2024

Knut Røhme

Knut Røhme

Sondre og William i mål

Sondre og William i mål

Noenlunde grisete ritt...

Noenlunde grisete ritt...