Tuva Fjotland med 2. plass i Europacupen BMX

Europacup runde 11 & 12 ble holdt i Valmiera, Latvia helgen 24.-26. juni. NCF Talent Team og Club Team Norway stilte totalt med 7 ryttere. Disse var Magnus Haaland, Adam Wollmo Karlsen, Tuva Fjotland, Sixten Simonsen, Phillip Olafsen, Martin Fatnes og Niklas Halvorsen.

Marita Laksesvela var med som trener.

 

«Det var noen meget varme løpsdager, men rytterne våre ga likevel gass!», sier en begeistret trener.

 

Etter flere forsøk på finale lykkes det for Tuva. Hun kom seg til finale lørdag og fikk en 5. plass. Søndagen slo hun til og syklet inn til en 2. plass i finalen jenter 15/16.

Magnus kommer seg til semifinale begge dager i gutter 13. Veldig nær finale med en 5. plass i søndagens semifinale. Godkjent første konkurranse i utlandet for Magnus.

Sixten fikk 6. plass og 7. plass i 17-24 menn klassen. Adam er i kvartfinale begge dager i gutter 15/16. Stang ut i søndagens kvart, der vi ikke er helt på bølgelengde med dommernes avgjørelse.

I juniorklassen kommer både Martin og Phillip seg videre og til semifinale begge dager. Martin med en 5. plass i semi og Phillip med et fall.. Heldigvis alt bra, men en forslått kropp.

I U23 klassen tok Niklas seg til semifinale søndag hvor de syklet kombinert sammen med elite menn klassen. Han ble derfor topp 7 i sin klasse.

 

Dette var sesongens siste Europacup helg. Neste fokus for rytterne blir EM i Dessel, Belgia og VM i Nantes, Frankrike som holdes i juli. Lykke til!

 

Foto: UEC/Privat

 

Bildet øverst: Tuva Fjotland på pallen

 

Publisert 27.06.2022

 

Tuva in action

Tuva in action

Phillip i svevet....

Phillip i svevet....

... og Phillip i fall.

... og Phillip i fall.

Fra v. Adam, Magnus, Tuva og Sixten

Fra v. Adam, Magnus, Tuva og Sixten

Fra v. Adam, Niklas Martin og Sixten

Fra v. Adam, Niklas Martin og Sixten