Truls og Bente klare for å lede Asker-velodromen

Møt Truls Veslum og Bente Meisingseth Sjulstad. De har akkurat fått to av norsk sykkelsport mest spennende jobber, som arenaleder og assisterende arenaleder i velodromen i Asker.

Arbeidsavtalene ble signert fredag 3. november, samme dag som NCK (Norges Cykleforbunds Kompetansesenter AS) overtok bygget. Med det er to viktige milepæler i velodromprosjektet nådd.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har fått ansatt Truls og Bente i nøkkelroller. De har kompetanse og erfaring som utfyller hverandre. Som ledere i velodromen starter de bokstavelig talt på scratch, og det ligger et omnium av oppgaver foran dem, sier Dag Schartum-Hansen, som er styreleder hos arbeidsgiveren NCK.

Truls Veslum er kjent av mange i sykkel-Norge, som aktiv deltaker i Mastersklassene i mange grener. Han representerer Asker CK som syklist.

– Jeg er heldig som får lov til å bli med på å utvikle banesyklingen gjennom denne jobben. Jeg er spent på oppgavene, og ser fram til å starte så fort det lar seg gjøre. Jeg gleder meg til å samarbeide med NCF og de mange flinke folkene i klubbene som alt er i gang med å gjøre klart for aktiviteten i velodromen, sier Truls Veslum.

I tillegg til solid kjennskap til sykkelsporten har Veslum (49) bred erfaring fra næringslivet, ikke minst i sportsbransjen.

Bente Meisingseth Sjulstad har lang erfaring fra idrettssektoren, blant annet fra Skiforeningen med ansvar i store arrangementer som Ski-VM og verdenscup i nordiske grener. Hun har også en fortid som topputøver med VM-medalje for junior.

–  Jeg er spent og fornøyd. Jeg har møtt veldig mange hyggelig folk i prosessen. Nå ser jeg fram til å komme i gang, sier hun.

Både Truls og Bente vil tiltre så fort som mulig. Planleggingsarbeidet fram til velodromen skal være i full drift pågår. I november vil det blant annet være kurs for funksjonærer inkludert tidtakere og for instruktører på akkrediteringskurs.

– Mange har gjort en veldig god jobb slik at vi kommer i gang, og med to dyktige ansatte på plass vil arbeidet skyte enda bedre fart, slik at velodromen skal være klar for full drift etter nyttår, sier Dag Schartum- Hansen.

Han legger til at velodromen fortsatt er avhengig av stor innsats fra sykkelklubbene i området. Det er de som skal sørge for at det blir mye aktivitet på alle nivåer.

 

Bildet øverst:

En fornøyd Dag Schartum-Hansen (i midten) presenterer Truls Veslum og Bente Meisingseth Sjulstad som leder og assisterende leder i Asker-velodromen. Foto: Hege Kristin Moen

 

Publisert 06.11.2023