Trosset smertene: 8. plass til Anita i VM

Anita hadde et uheldig fall under EM, bare 1,5 uke før VM.

Scratch var Anitas første øvelse og det var også første test etter uhellet i EM, og det gikk rimelig godt med smertene i ribbenene. Andre øvelse var Elimination, og nok en test av formen. Smertene var til å leve med og fokus ble lagt på Omnium dagen efter.

Dessverre falt Anita igjen under Scratch og det med bare 6 runder til mål. Det lykkes Anita å komme i mål, men hun landet dessverre på samme ribben, og smertene tok til igjen. Resten av Omnium øvelsene var med store smerter, men Anita fikk gjennomført.

Siste dag var Poengløp, hvor Anita stilte opp uten å være 100% klar efter veltene. Det var masser av smerter i ribbenene, og hodet var også påvirket av uhellene. Sykkelen hadde også skader etter fallet, så det var den gamle reservesykkelen som måtte på banen igjen. Mange unnskyldninger for ikke å kunne prestere, men med klok kjøring hvor Anita måtte passe ekstra på, på grunn av at hun ikke klarte å puste ordentlig, lykkes det at komme i et brudd som tok en omgang og dermed sikre seg en flott 8. plass samlet.

Vi hadde nok drømt om mer, men under omstendighetene, er vi ytterst tilfreds med spesielt Poengløpet.

Nå har vi pakket og er på vei til NM i Sola.

 

Kenneth Berner
Landslagstrener