Trim Tråkk Toten Rundt – en suksess med 240 deltakere!

Det er mange arrangører landet rundt som arrangerer tur- og trimritt med 2-300 deltakere. Folk ser ut til å like det – de opplever trygghet og mestring ut fra egne ambisjoner, og kan være sosiale.

En av disse arrangørene er Raufoss & Gjøvik Sykkelklubb. På Kristi Himmelfartsdag gjennomførte de sitt tradisjonsrike trimritt for 50. gang! Rittet har bare blitt avlyst fire ganger – to ganger pga. snøvær og to ganger pga. pandemien. Sykkelrittet hadde i år 241 deltakere fra 3 til 83 år. Det var 63 barn under 12 år, 48 ungdommer og 130 voksne. En tredjedel av barna deltok for første gang.

-På en god solskinnsdag bruker vi å ha rundt 1000 deltakere, men i år var det regn og folk er fortsatt litt forsiktige etter pandemien, sier leder i klubben, Tom Gullberg. -Vi gjør ikke dette for å bli rike, fortsetter han. Vi ønsker å opprettholde en solid tradisjon og ivareta det ansvaret klubben føler for ved å tilby minst en åpen aktivitet i nærmiljøet.

-Siden vi syklister ofte er til bryderi på landeveien, er det viktig å gi noe tilbake som alle kan delta på, uavhengig av nivå, økonomi, ambisjoner, forutsetninger og utstyr, sier Gullberg med et smil. -I tillegg er det gleden av å se mange barn som sykler med sin familie og mestrer den store utfordringen som 50 km er for en liten tass på barnesykkel.

Normalt har arrangementet 30 frivillige i rittet, fordelt på kiosk, vakter, startnummer og påmelding – og de har også tre startområder rundt i traséen. I år klarte de å gjennomføre med 10 frivillige fordi de satte bort kiosken til en annen forening og kun hadde forhåndspåmelding. Det må vi si er imponerende!

Raufoss & Gjøvik Sykkelklubb har valgt å ha en lav pris for påmelding, slik at rittet er tilgjengelig for alle uavhengig av hvor god råd en har. Det må sies at klubben har god økonomi, så de arrangerer rittet av andre grunner enn penger.

Klubben oppfordrer de andre sykkelklubbene i Norge om å arrangere selv om deltakelsen ikke er all verden – og det kan gjerne bli flere trimritt rundt i landet.

-Vi må gjøre folk oppmerksomme på at det finnes ritt – og spre god omtale om barn og unge slik at folk får se mestring og sykkelglede, avslutter Tom Gullberg.

Det er vi i Cykleforbundet helt enig i – og vi skal legge oss i selen for å bli bedre på omtale om trim- og turritt i fremtiden.

Har du lyst til å bli med på et turritt? Se mer i terminlisten HER om noe kan passe for deg. Ta kontakt med oss i NCF på info@sykling.no om det er noe du lurer på.

Publisert 17.06.2022