Tre ukers turnè for terrenglandslaget

OL i Paris nærmer seg. Sist helg var landslaget i Paris for test event til neste års OL. Vi kunne bare stille med en rytter, da det var begrensninger på antall deltakere (som i OL). Fos oss stilte Knut Røhme. Løypa var en typisk OL løype med mye grus og tekniske elementer. Målet med rittet var å innhente erfaringer og kunnskap om hvilke krav løypa setter med tanke på neste års OL. Løypa viste seg å være lite fremkommelig og det var få gode passeringspunkter. Dette blir muligens endret til OL, da dette var en felles oppfatning fra flere lag. Knut gjennomførte et ritt på det jevne og fikk med seg god erfaring som blir verdifullt i forberedelsene for laget.

USA & Canada

Fire norske ryttere dro over dammen etter suksess, og WC i Snowshoe sist helg. Det var 5 norske på start i rundbane, 3 i short track og to i utfor. Først ut av de norske var William Handley. Han presterte sin beste XCC for sesongen og ble 18 og fulgte opp med årsbeste på XCO med 20. plass. Veldig moro etter en tung periode. Nest ut på XCC var Ingrid Bøe Jacobsen, som allerede var i USA med laget sitt (Massi). Hun startet på siste rekke og kom seg aldri noe særlig fram, grunnet en flaskehals etter et minutt som sprakk opp feltet. Ingrid fikk ellers til et godt XCO ritt med årsbeste og 30. plass.

Knut Røhme kjørte nok en god XCC og ble 24, og tredje rekke på søndagens XCO hvor han til slutt ble 28, tett opp til 10/20. Starten var rå og han lå i tet i 2 runder, men var ikke sterk nok til å følge når det ble klemt til, men berget seg fint igjennom. Mats Tubaas Glende startet også i søndagens ritt. Han kom dårlig ut og tapte mange plasser på startloop, men kjørte seg opp 25 plasser og ble til slutt nr. 40. Marsjfarten han etter hvert satte opp viser at formen er bra og det blir spennende å se om han kjører seg inn på XCC kommende helg i Canada og får vist seg fram og kan sikre seg en bedre startposisjon på søndag. Petter Fagerhaug jobber seg sakte, men sikkert tilbake i god gammel form, og kom seg igjennom greit og er ved godt mot og motivert for jobben som må legges ned.

Downhill

Mille Johnset presterte igjen et solid resultat med sin 6. plass i USA. Frida har lenge slitt med en skulderskade og slo den dessverre opp igjen og kom av den grunn ikke til finale. Begge er nå i Canada og er klare for siste WC helg for sesongen.

 

Eddy Knudsen Storsæter
Landslagssjef terrengsykling & BMX

 

 

Publisert 04.10.2023

 

 

Mats Tubaas Glende (t.v.) og Knut Røhme

Mats Tubaas Glende (t.v.) og Knut Røhme