TransØsterdalen – NorgesCup Maraton

Årets fjerde sykkelritt i NorgesCup Maraton ble arrangert til tross for uværet «Hans». Veiene ble åpnet akkurat i tide for at 3-dagers rittet TransØsterdalen fikk gå som planlagt, i hvert fall tidsmessig. Løypene var svært våte og gjørmete, derfor ble det tilpasninger på alle tre etappene til noe mere grus og mindre vannutsatte traseer.  Været på rittdagene var derimot upåklagelig, og det ble fine dager ute i terrenget takket være en dyktig og fleksibel arrangør.

Første etappe i Damer Elite ble vunnet av Åshild Tovsrud fra Asker CK, åtte minutter bak kjemper Tone-Mette Tømte (Eidsvoll SK) og Heidi Indergård (Molde CK) om andreplassen som til slutt går til Tømte.
Menn Elite ble vunnet av Ole Smisethjell (Molde CK), 12 sekunder bak kommer Knut Erik Nesteby (Savalen SK) inn til andre, og 12 sekunder bak der igjen tar Odd Hansen Berg (Raufoss & Gjøvik SK) siste pallplass.

På lørdagens etappe, har rytterne en lengre dag ute i løypa der Åshild Tovsrud kommer inn til en solid seier, og tar et godt grep om sammenlagtseieren i TransØsterdalen. Indergård tar andreplassen og Tømte blir nr. 3
I Herrer Elite er det også samme etappevinner, Ole Smisethjell, som tar seieren i en spurt i en gruppe på fem mann. Bjørn-Vidar Suhr fra Frea IL Sykkel på andre og Knut Erik Nesteby inn til tredjeplass.

Rittets tredje og siste etappe blir vunnet av Åshild Tovsrund i dameklassen, som tar med seg tre etappeseiere og sammenlagtseieren og har med det en klar ledelse i NorgesCupen Maraton. Heidi Indergård inn på andre, og andre sammenlagt. Tone-Mette Tømte blir også tre på etappen og tre sammenlagt.
Herrer Elite blir vunnet av Bjørn-Vidar Suhr som gjennomfører et sterkt ritt, Odd Hansen Berg tar andre og Fredrik Nordlien (Nes Sportsklubb) tar tredjeplass. Sammenlagt går Smisethjell på en smell og blir forbipassert. Sammenlagt vinner Bjørn-Vidar Suhr foran Odd Hansen Berg og Knut Erik Nesteby.
Ettersom Vidar Mehl måtte bryte rittet etter første etappe, har flere ryttere utlignet ledelsen og det blir en spennende avslutning av NorgesCupen i NM Maraton. Mesterskapet inkludert NorgesCup (Hanekampen/Rypejakta) blir arrangert i regi av Eiker CK 10. september.

Vidar Mehl fra Raufoss & Gjøvik SK leder NC-rankingen med 1680 poeng foran Fredrik Nordlien som har 1540 poeng. Bjørn-Vidar Suhr har foreløpig 1435 poeng og ligger på en god tredjeplass.

 

Takk til Savalen SK for meget god gjennomføring tross utfordringer med uvær og endringer av løyper. De arrangerte også Tynsetrittet lørdag for juniorer.

Resultater etappe 1 – TransØsterdalen 2023 Etappe 1 (eqtiming.com)
Resultater etappe 2 – TransØsterdalen 2023 Etappe 2 (eqtiming.com)
Resultater etappe 3 – TransØsterdalen 2023 Etappe 3 (eqtiming.com)

 

Publisert 15.08.2023