Tour of Scandinavia med drømmeopplegg for sykkeljenter

Alle sykkeljenter i alderen fra 15 til 18 år i Norge, Sverige og Finland får sjansen til å bli med på et drømmeopplegg med gateritt og mange andre spennende opplevelser i forbindelse med Tour of Scandinavia i Halden.

Det er Tour of Scandinavia som sammen med Like Muligheter, Thon Hotels, Halden kommune, Viken fylkeskommune og de respektive lands sykkelforbund som arrangerer gaterittet Nordic Youth Challenge tirsdag 22. august.  Det er samme dag som første etappe av World Tour-rittet Tour of Scandinavia går fra Mysen til Halden. Rittet er for de som i Norge er klasse 15-16 år og junior.

Jentene i Nordic Youth Challenge sykler de samme lokale rundene i Halden som verdens beste profesjonelle syklister. Når jentene er kommet i mål får de orkesterplass til proffenes siste runde og avslutning.

Deltakerne inviteres også til alle VIP- og sidearrangementer mandag 21. tirsdag 22. og onsdag 23. august. Det inkluderer Afterbike tirsdag og mulighet til å se etappen fra Tanumstrand til Strömstad onsdag. Overnatting en eller to netter etter eget ønske og behov er også inkludert. Og best av alt: Dette er gratis for alle deltakere.

– Tour of Scandinavia er opptatt av å øke rekrutteringen til jentesykling, og håper dette tiltaket vil bidra til økt oppmerksomhet og samarbeid mellom de Nordiske landene. Vi inviterer til et trygt ritt med lave skuldre, som samtidig gir opplevelser vi håper skal bidra til å inspirere til å fortsette med aktiv sykling.

Det sier Roy Moberg, som er daglig leder for Tour of Scandinavia.

Før rittet i Halden vil tidligere proffsyklist Emilie Moberg arrangere fellestreninger for jenter i de aktuelle aldersgruppene. Første samling er allerede onsdag 3. mai klokken 17.30 i Maridalen. Her er det ingen påmelding.

Det er satt et maksimalt deltakerantall på 35, og de første påmeldingene er i ferd med å komme inn. Les mer, se invitasjonen og skjema for påmelding her:

https://lm.battleofthenorth.eu/2023/05/tour-of-scandinavia-med-drommeopplegg-for-sykkeljenter/

Foto: @Eventfotografene/Tor Buckholm

 

Nærmere informasjon:
Jørn Michalsen, rittleder
Telefon +47 91345748
Epost: jorn@battlenor.eu

 

Emilie Moberg er klar - er du?

Emilie Moberg er klar - er du?