Torstein Træen og Søren Wærenskjold med etappeseiere

Torstein Træen fra Team Bahrain Victorious tok sin første proffseier i Sveits rundt i går. Det har vært mye sykdom og skader for Træen de siste årene, og det var godt å se at han endelig fikk uttelling etter alle nedturene. Træen syklet alene over mål på den harde fjelletappen, etter at han gikk i brudd alene da det gjensto 11 km. I intervjuet etter seieren, hyllet han Gino Mäder, som døde under Sveits rundt i fjor, og som da syklet for Bahrain Victorious-laget.

Uno-X Mobility hadde også en suveren dag i går, der det ble seier til Søren Wærenskjold på tempoetappen i Baloise Belgium Tour. Rittet går over 5 etapper og avsluttes søndag. Det lover godt for OL i Paris, der Wærenskjold er tatt ut til tempo-øvelsen, sammen med Tobias Foss.

Alexander Kristoff var også fryktelig nær en seier i Tour of Slovenia onsdag, med et godt opptrekkstog fra resten av laget. Den 204 km lange etappen ble avsluttet i en spurt, der Dylan Groenewegen tok seieren med minst mulig margin.

Tour de France er like om hjørnet, og 29. juni skal 8 Uno-X Mobility ryttere stå på startstreken i Firenze. De siste ukers gode resultater fra ulike ryttere i laget, kan skape hodebry for ledelsen når de skal ta ut et toppet og godt sammensatt lag i årets viktigste ritt.

Det kan bli mer å glede seg over utover uken. Tour of Slovenia (og Belgium Tour) er ikke ferdig før på søndag, og Sveits rundt avsluttes tirsdag 18. juni.

Vi gratulerer Torstein Træen og Søren Wærenskjold med etappeseiere, og ønsker masse lykke til med resten av sesongen!

Bildet: Torstein Træen opp fjellene på 4. etappe av Sveits rundt.
Foto: Buchli Fotografie/Sam Buchli  @buchlifotografie

Publisert 13.06.2024

Torstein Træen over mål

Torstein Træen over mål

Søren Wærenskjold

Søren Wærenskjold

Nesten for Alexander Kristoff

Nesten for Alexander Kristoff