Tore Navrestad til EC og WC i Italia

8 måneder er det siden forrige gang BMX-landslaget kjørte løp. Også denne gangen starter vi i Verona, Italia. Det har vært et usikkert år og første verdenscup ble først avlyst for så flyttet til nettopp Verona, som arrangerer en europacup helgen før. I skrivende stund er det de 4 løpene + 2 verdenscuper i Colombia som er siste del av OL-kvalifiseringen for Norge. Reising er restriktivt og med alt det medfører har NCF valgt og kun sende Tore + landslagstrener nettopp på grunn av OL kvalifiseringen.

 

Nevnte OL-kvalik er uhyre jevn, foreløpig ligger Tore inne med plass, men da rankingen kun går 1 år tilbake i tid, og minimalt med løp er kjørt, er det få poeng på denne rankingen og 1 løp fra eller til spiller stor rolle. UCI har valgt å fryse rankingen for de store nasjonene 3. mars i fjor mens mindre nasjoner – som Norge – kvalifiserer på individuell ranking. For å toppe dette tillater UCI også å arrangere internasjonale UCI løp, såkalte C1 løp, hvor som helst – selv i land med innreise restriksjoner. Dette vil noen land benytte seg av og rankingen kan i siste måned bli bingo. Dette får vi uansett ikke gjort så mye med.

 

Førstkommende helg (1.-2. mai) er det Europacup, startlistene tyder på at 99% av dem som vil kjøre verdenscup helgen etter også stiller her, så nivået blir skyhøyt. Tore har både vunnet og røket tidlig her før, så Verona er alltid spennende for han. Helgen etter (8.-9. mai) kjøres verdenscupen. Det gjelder altså å få med seg så mye poeng som mulig fra de 4 løpene. Til Europacupen meldes regn og ikke for høye temperaturer, det kan utøvere fra “solkysten” i Norge like.

 

Løpet streames live på nettet, og en kan også følge med på story til @bmxlandslaget i løpet av helgen.

 

Sebastian Kartfjord / Landslagstrener