Tøffe dager i Nederland for Equinor juniorlandslaget kvinner

Det ble en tøff helg i sterk sidevind for de norske juniorjentene under Nations Cupen EPZ Omloop van Borsele i Nederland. Allikevel ble det mange gode erfaringer å ta med seg videre. Jentene som stilte til start var Maren Cecilie Mustad, Celine Madeleine Braaten, Camilla Rånes Bye, Eirin Lystad Dybwad og Dina Helene Røed. Dina gikk inn som reserve for Ina Nakken som pådro seg en skulderskade under 3 dager i nord forrige helg.

Løpet gikk over 3 dager med individuell tempo på 14,2 km torsdag, samt fellesstart lørdag og søndag på henholdsvis 72,9 km og 76,8 km. Med sterk side- og motvind ble det ekstra utfordringer på tempoetappen. Vår sterkeste ble Camilla Rånes Bye som kom i mål 2 min bak vinner Zoe Backstedt.

Fredag kjørte jentene fellesstart på totalt 72,9 km fordelt på 3 runder. Jentene posisjonerte seg bra fra start og samarbeidet godt underveis. Det ble kjørt hardt foran og flere ble kjørt av etter ca. 40 km. For Eirin og Maren som lå på halen av hovedfeltet ble det for tøft å komme seg opp igjen, og ble dessverre tatt ut etter ca. 50 km. Camilla, Dina og Celine lå foran i feltet fram til den siste runden. Dina og Celine måtte slippe seg ned og ble sittende i en gruppe bak feltet. Camilla holdt følge med fronten og kjørte inn til en sterk 18. plass. Dina og Celine kom i mål 6 min etter Camilla.

Lørdag fikk dessverre ikke Maren og Eirin starte pga. uttaket dagen før. Camilla, Celine og Dina stilte til start sammen med 79 av totalt 120 jenter. Det ble kjørt hardt fra start og med mye vind skilte feltet seg like etter. Camilla kom seg opp i front, mens Celine havnet i gruppe 2 og Dina i gruppe 3. Like før den første innlagte spurten etter 15,5 km ble det velt foran i feltet og Camilla punkterte. Det ble brukt mye krefter på å komme seg opp til halen av feltet, som deretter økte farten. Camilla endte i ei gruppe sammen med Celine som kjørte inn 4 m 30 sek bak vinneren. Dina ble hektet av feltet og endte med å kjøre i en gruppe på ca. 15 stk. Dessverre ble de tatt ut da gruppa lå 6 min bak hovedfeltet.

Neste ritt for juniorjentene blir åpningen av Norges Cup i Stjørdal 14.-15. mai.

Hanne Berg Eriksen
Landslagsleder Kvinner Junior Landevei

 

Publisert 26.04.2022

 

Se stemningsbilder fra rittet under, tatt av jentene selv: