Terrengsykkelrittet 2023

Varmt, langt, teknisk, morsomt og slitsomt er ord som beskriver årets utgave av Terrengsykkelrittet som denne lørdagen ble arrangert av IF Frøy. Rittet ble arrangert som NorgesCup for kvinner og menn senior, mens det for master-klassene ble arrangert mastercup. For sportsklassene ble det velkjente rittet i Oslo arrangert som turritt, som gjorde at det var en god blanding av Norgeseliten i maraton og turryttere til start lørdag morgen.

09:10 stod 8 ryttere i menn elite klare for sine to runder i den morsomme og tekniske løypen i Østmarka. Til tross for en ritttid på over tre timer dro rytterne ut i høy fart. Til runding etter en og en halv time var det Martin Farstadvoll fra arrangørklubben IF Frøy som hadde fått en luke ned til jagende Tormod Weydahl fra Ottadalen SK / Hunton Hard Rocx, som igjen hadde fått en solid luke ned til lederen av NorgesCupen, Vidar Mehl fra Raufoss & Gjøvik SK / Hunton Hard Rocx. Etter 60 tøffe kilometer var det ingen endring i rekkefølgen blant rytterne, og til tross for brudd i rammen tok hjemmefavoritten Martin Farstadvoll tok en suveren seier. Tormod Weydahl ble nummer to, mens Vidar Mehl tok siste pallplass, og beholdt den gule ledertrøyen i NorgesCupen for maraton.

I kvinner elite var det ikke et oppmøte å skryte av, men de to aller tøffeste jentene stilte opp til start ti minutter etter guttene. Oda LaForce og Helena Nyhus, begge fra IF Frøy har brukt mange timer på stiene i Østmarka og lot seg ikke skremme av den lange konkurransetiden eller de teknisk krevende stiene som de har syklet så mange ganger før. Oda LaForce dro ut på sine to runder i et høyt tempo og hadde allerede etter et par minutter fått en luke ned til lagvenninnen. Etter en runde måtte dessverre Helena Nyhus gi seg på grunn av en vanskelig rygg, men det gjorde ikke at Oda LaForce roet ned, vell viten om at seieren var hennes så lenge hun fullførte. Istedenfor fortatte hun å kjøre knallsterkt, og kom i mål på under fire timer. Til tross for en liten ekstra sløyfe på årets trasé kom Frøy-jenta inn til løyperekord, med en sluttid som var hele seks minutter raskere enn fjorårets vinnertid. Med to arrangerte NorgesCup-ritt i maraton denne sesongen tar Oda LaForce over den gule ledertrøyen, og leder med det NorgesCupen i både terreng maraton og terreng rundbane.

En stor takk til IF Frøy som i år igjen sørger for et godt arrangement. Det var bare store smil å se etter målgang og mye som tyder på at rytterne var svært fornøyde med årets ritt.

 

Link til resultater: https://live.eqtiming.com/61910#result:229021-844863-1197979-1-1-

 

Kvinner elite:

  1. Oda LaForce, IF Frøy

 

Menn elite:

  1. Martin Farstadvoll, IF Frøy
  2. Tormod Weydahl, Ottadalen SK / Hunton Hard Rocx
  3. Vidar Mehl, Raufoss & Gjøvik SK / Hunton Hard Rocx

 

Skrevet av: Henriette Götz

Publisert: 11.06.2023

Oda LaForce

Oda LaForce

Vidar Mehl

Vidar Mehl