Terrenglandslaget til Nove Mesto neste helg

Norge stiller helgen 12.-14. mai med et sterkt norsk lag. Fire juniorer, en U23 og tre menn elite skal i ilden på World Cup i Nove Mesto. I tillegg stiller Ole Sigurd Rekdahl, Ingrid Sofie Bøe Jacobsen og Erik Hægstad for sine profflag i Tsjekkia.

De som er tatt ut på landslaget:

Junior
Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen CK (Asker)
Mads Koritov, Romeriksåsen SK
Jonas Kind Høydahl, Sande Sportsklubb SK
Lisa Kristine Jorde, Tangen Watt og Oksygen CK

U23
Martin Eckmann Farstadvoll, IF Frøy (Oslo)

Elite
Emil Hasund Eid, Kloppa Offroadklubb/Team Hunton HardRocx (Innlandet)
Knut Røhme, Romeriksåsen SK
Mats Tubaas Glende, Soon CK

 

Juniorene stiller sterkt. Sivert Ekroll har flere topp plasseringer i Junior Series denne sesongen og leder UCI rankingen for junior. Videre har Jonas Kind Høydahl en 4. plass i Junior Series så langt i sesongen. Mads Koritov har levert to topp 10 resultater i Junior Series og har klatret på rankingen. Lisa Kristine Jorde ble nr. 8 i Junior Series i Østerrike i april.

Martin Eckmann Farstadvoll kjører i sin første sesong som U23, og leverte sterkt i NorgesCupen i Vigrestad i slutten av april. Viktig læring for Martin i kommende World Cup. Martin er en eksplosiv og taktisk god rytter, så vi håper han kommer seg godt fram i starten og har form til å kjøre et solid ritt.

Elite utøverne, Emil Hasund Eid, Mats Tubaas Glende og Knut Røhme har startet sesongen godt, og Emil er tett på deltakelse i XCC neste fredag i Nove Mesto. Mats og Knut har jobbet godt gjennom vinteren og er vel forberedt til World Cup. Form-messig er alle tre sterke, med unntak av Emil som har hatt noen utfordringer med luftveiene de siste ukene. Førstkommende helg blir en test for Emil om formen er der den bør være.

 

Eddy Knudsen Storsæter
Landslagssjef terrengsykling & BMX

 

Bildet øverst: Sivert Ekroll i Nove Mesto 2022

Photographers:
Armin M. Küstenbrück / EGO-Promotion
Merlin Muth / EGO-Promotion
Niklas Hartmann / EGO-Promotion

 

Publisert 04.05.2023

Lisa Kristine Jorde fra fjorårets ritt i Nove Mesto

Lisa Kristine Jorde fra fjorårets ritt i Nove Mesto