Terrenglandslaget i Val di Sole – Rekdahl nr. 9 i XCC

Nok en World Cup er ferdig. Det ble en solid helg for flere av våre i Val di Sole. Vi hadde tre utøvere på XCC. Ole Sigurd Rekdah kjørte i U23-klassen. Han leverte et sterkt ritt og ble nr. 9. Ingrid Bøe Jacobsen fikk vist potensialet sitt og kjempet seg opp til 13. plass, med en rå avslutning. Knut Røhme sikret 3. rekka og ble 24. Han fikk et stopp midt i rittet og gjorde solid opphenting, men det reduserte muligheten for det helt store i helgen. Dog viser det at han kan ha mye bra å komme med videre i sesongen.

Rundbane-rittet på søndag endte stang ut, men solid, for våre elite herre utøvere. Mats Tubaas Glende fikk en prima start og så ut til å få bestenotering, men ble litt overivrig og måtte betale. Han berger en hederlig 51. plass. Knut Røhme og Emil Hasund Eid blir hindret i en velt første 100m og får en svært tung start, men kjemper seg jevnt og trutt videre og Emil blir nr. 30 og Knut 33. Petter Fagerhaug startet sist og blir 73.

Ingrid kjemper godt og viser fremgang igjen og blir 40. Ole Sigurd pacer godt og blir 22.

William Handley skader seg ganske kraftig 3 dager før rittet og er plaget av det i rittet og ender til slutt som nr. 61. Sjur Holm Grøneng debuterer i WC og kjemper seg igjennom til en 53. Plass. En god start. Martin Farstadvoll har det tøft fra start, men kommer seg igjennom og får erfaring å bygge videre på.

Neste store ritt for Terrenglandslaget blir VM i Glasgow 10.-12. august.

Eddy Knudsen Storsæter
Landslagssjef terreng

 

Bildet over: Ole Sigurd Rekdahl (WC 2022)

 

Publisert 04.07.2023