Terrenglandslaget håvet poeng i Hellas

Vi har hatt et produktivt og fint opphold på Salamina, en øy utenfor Athen. Her har Knut Røhme, Mats Tubaas Glende og Erik Hægstad avsluttet sesongen med et C2 og et HC ritt. Hovedmålet med turen er å samle noen verdifulle poeng, som styrker startposisjonen neste sesong. Vi har i tillegg jobbet endel med treningsplanlegging for høsten og litt evaluering av året som har gått, og ikke minst har vi hatt en sosial avslutning med stammen i laget gjennom hele året.

På fredag braket det løs med C2, Mats og Erik kjørte godt til tross for litt seige bein og overgang til varmt vær. De ble henholdsvis nr. 5 og 6, noe som tilsvarer 10 og 8 poeng. Knut hadde en skikkelig off dag, som endte med DNF og litt skuffelse.

Lørdag restituerte gutta så godt de kunne, og gjorde seg klare til det potensielt innbringende HC rittet.

Søndag virket gutta spente, men fokuserte. Det var litt kjøligere, men fortsatt 23 grader. Planen var å sitte i de rette posisjonene når det ble satt full fart. Dette klarte Erik med glans og fulgte med da formsterke Martin Blums satt et høyt tempo på femte runden. Det sprakk opp bak, og Erik kjørte de to siste rundene alene og endte opp som nr. 2 og fikk med seg 80 poeng.

Mats ble sittende litt lenger bak i tetgruppa når det sprakk, men sier seg veldig fornøyd med 7. plass og 30 poeng. Knut hadde en ny dag der kroppen ikke var helt med og ga seg etter 5 runder. Knut har uansett vært en utrolig lagspiller og har ikke latt personlig skuffelse går utover laget. Dette er imponerende i et slikt prestasjonsmiljø og noe mange kan lære mye av når man er en del av et lag.

 

Lars Stensløkken
Landslagstrener Terreng

Hægstad, Røhme og Tubaas Glende i vakre omgivelser og vakker positur.

Hægstad, Røhme og Tubaas Glende i vakre omgivelser og vakker positur.

Erik Hægstad nr. 2 i HC-ritt

Erik Hægstad nr. 2 i HC-ritt