Terrenglandslagene 2022

NCF har en langsiktig plan om å utvikle ryttere til det ypperste internasjonale nivå. Derfor jobber vi kontinuerlig for å kvalitetssikre og forbedre landslaget. Vi har lenge ønsket å kunne gi et godt tilbud til flere av våre gode utøvere, for å sikre ettervekst og forhindre frafall i en kritisk alder. Derfor har vi nå valgt å etablere to nivåer på landslagene.

World Cup (WC-lag) lag, bestående av de 10 beste rytterne i landet. Et utviklingslag, fordelt på junior, U23 og elite for å få et seriøst tilbud til de som på sikt vil være aktuelle for WC-laget og en utvidet junior satsing.

Gjennom dette oppsettet vil vi jobbe tett med de viktige lokale og de profesjonelle skoletrenerne. Her vil vi bidra med kompetanse og sparring for å styrke samarbeidet mellom landslag og treningsmiljøene. Dette bidrar til å øke det generelle kompetansenivået til flere trenere. Videre ønsker vi å samle rytterne på tvers av lagene for inspirasjon og miljøskaping.

Det er viktig å understreke at utøvere som ikke er på lag i høyeste grad er aktuelle for landslag i framtiden. Dette gjelder spesielt de yngre utøverne hvor utviklingen plutselig kan skyte fart. Trenere til disse utøverne må ikke nøle med å ta kontakt for spørsmål og problemstillinger.

Les mer om Terrenglandslagene 2022 HER

Publisert 07.12.2021