Sykkelstartup med NCF-samarbeid: Skal styrke rekrutteringen til norske sykkelklubber

Startupen BikeFolder, med Alexander Kristoff og Dag Otto Lauritzen på eiersiden, inngår samarbeid med NCF – lanserer kostnadsfri prøvesykling.

– Sykkelsporten er i endring. Vi ser et stort behov for å utvikle tilbud som treffer syklister på alle ambisjonsnivå og forutsetninger. Sykkelsporten har et forbedringspotensiale når det kommer til å tilrettelegge for nybegynnere som ønsker å prøve ut sykkelsporten.

Det sier Eystein Stokstad, generalsekretær i NCF.

Sammen med den nye samhandlingsplattformen for norsk sykkelbransje, BikeFolder.com, blir det nå mulig å få kostnadsfrie innføringskurs i terrengsykling, landeveissykling eller BMX. Målet er å øke rekrutteringen til norske sykkelklubber og styrke den lokale sykkelforhandleren.

– Våre klubber må tilby produkter som fenger interessen for sykkeleiere som ønsker å oppleve sykkelglede sammen med andre i organisert klubb, men nødvendigvis ikke sykler kun for å prestere i konkurranser, sier Stokstad.

– Samarbeidet med BikeFolder gir oss muligheten til å tilby nye sykkeleiere et lavterskeltilbud hvor en sammen med andre får en enkel introduksjon til sykkelsporten med felles mestringssteg, fortsetter han.

 

Ny, digital bransjeplattform

BikeFolder.com, som har profiler som Alexander Kristoff og Dag Otto Laurizen på eiersiden, satser på å bli bransjens nye digitale plattform. Løsningen gir alle sykler et digitalt sykkelkort som følger sykkelen gjennom hele dens levetid.

Dette «vognkortet» tilrettelegger og hjelper sykkeleier med alle utfordringer som en normalt møter som eier av en sykkel – alt fra serviceintervaller og online booking av verkstedtimer til tyveri og digitale garantibevis.

– Vi er veldig glad for samarbeidet med NCF, og håper dette tilbudet vil redusere terskelen for nybegynnere å prøve ut alle sykkelgrener som den lokale sykkelklubben tilbyr. Nå kan alle møte opp på et introduksjonskurs uansett ferdighet- og utstyrsnivå, forteller BikeFolder-gründer Sondre Norland.

 

Lanserer ny nettside

Måten det vil fungere på er at hver gang en person får en ny sykkel lagt til sin BikeFolder, vil systemet automatisk vurdere – basert på kategori og pris – og det skal tilbys en gratis prøvetime hos den lokale sykkelklubben. Brukeren blir sendt videre til nettsiden www.prøvsykling.no for booking av timen.

NCF jobber i disse dager med å ferdigstille denne nettsiden, hvor sykkelklubber registrerer sine gratiskurs for nybegynnere. Klubbene bestemmer selv hvor ofte de ønsker å gjennomføre nybegynnerkursene og hvilke grener som tilbys.

– Alle ansatte i BikeFolder.com er tidligere syklister med et stort engasjement for sykkelsporten. Derfor blir vi veldig glad når vi kan bruke plattformen til å skape synergieffekter som dette, sier Norland.

– Dette samarbeidet vil forhåpentlig gi både økt medlemsmasse i klubbene, økt trafikk hos den lokale sykkelforhandleren og flere som blir kjent med sykkelsporten – på sine premisser, avslutter han.

BikeFolder.com og Prøvsykling.no lanseres i løpet av mars måned, men flere av landets ledende sykkelbutikker og sportsbutikker er allerede lagt til og over 150 000 brukere vil i løpet av de første månedene bli implementert.

 

Spørsmål kan rettes til

Sondre Norland – E-post: Sondre@bikefolder.com

Eystein Stokstad – E-post: eystein.stokstad@sykling.no

Publisert 08.03.2023