Sykkelfest på Ringerike

Som alltid første helg i mai arrangeres Sundvolden og Ringerike Grand Prix. Sundvolden GP har blitt en del av tradisjonen, med å nå ha blitt arrangert 7 ganger.  Ringerike GP har nå blitt arrangert 47 ganger! Det ble to meget vellykkede ritt med evigunge Birger Hungerholt og Lasse Martinsen i spissen sammen med flinke folk i Ringerike Sykkelklubb.

Været spilte også på arrangørens side og i morgensol på Sundvolden Hotel trillet 60 juniorgutter ut klare for hardt kjør i 109 km, med tøff avslutning opp Krokkleiva. Først opp Kleiva kom Amund Ferl-Runningshaugen fra Lillehammer CK, etterfulgt av lagkamerat Henrik Vea Johnsen og Aksel Laforce fra IF Frøy. Sundvolden og Ringerike GP for junior er inkludert i årets UNO-X Norgescup og dermed kunne Amund sykle i gult dagen etter.

Drøye timen etter juniorenes målgang var det en ny start utenfor Sundvolden Hotel. 155 eliteryttere fordelt på 27 lag. Et internasjonalt felt med ryttere fra Norge, Sverige, Danmark, Polen, Tyskland, Nederland, Storbritannia, USA, Romania, Irland og Canada!

162km skulle sykles før den 4,5km lange avsluttende stigningen med 7,5 i snittprosent. 27 ryttere innenfor 22 sekunder i starten av bakken, men sterkes opp var Idar Andersen fra Uno-X Mobility Development Team. Fem sekunder bak kom den danske lagkameraten Simon Dalby foran Tobias Svarre fra Team Coloquick.

Søndag var det duket for sykkelfest i Hønefoss, og juniorfeltet var i gang 08.30. 2timer og 20 minutter etter start var de tilbake i sentrum og la ut på den siste avsluttende runden, og selvfølgelig opp den berømte Riperbakken. Det var ingen som kunne gjøre noe med formsterke Amund Ferl-Runningshaugen i går heller. Nok en første plass og fortsatt gultrøye på Amund. Inn på andre plass kom Henrik Filseth (Asker CK) og på tredje plass Bernhard Sommerseth (Lillehammer CK). Da blir det spennende å se om noen kan utfordre Amund i helgens UNO-X Norgescup i Oslo.

Så vart det elitens tur. 171,2 km med fem avsluttende runder opp Riperbakken. Publikum hadde samlet seg langs løypa, og mange hadde tatt turen for å se rytterne slite seg opp Riperbakken. Oppløpet var fylt med spente tilskuere for å se hvem som kunne klatre opp på pallen etter målgang. Inn på den første avsluttende runden var det tre ryttere i tet, 30 sekunder foran et jagende hovedfelt. På runde to var feltet mer samlet og Henrik Fjellheim fra Sandvika Cykle Club gikk til opp Riper´n og fikk en luke til resten. Etter to runder solo fikk Fjellheim besøk av lørdagens vinner Idar Andersen og det ble klart at det skulle stå mellom de to. Siste gang over Riperbakken fikk Andersen en luke til Fjellheim og den holdt hele veien inn til mål. Ny seier til Idar Andersen fra Uno-X Mobility Development Team og Henrik Fjellheim klarte akkurat å holde unna for hovedfeltet. 2.plass til Fjellheim og i spurten om den siste pallplassen var Anton Stensby fra Team Coop-Repsol sterkest.

Tusen takk til alle i Ringerike Sykkelklubb for to fantastiske ritt i år også!

 

Publisert 06.05.24

Pallen M-jr Ringerike GP

Pallen M-jr Ringerike GP

Pallen Sundvolden GP

Pallen Sundvolden GP

Pallen M-jr Sundvolden GP

Pallen M-jr Sundvolden GP