Sykkelfest i NorgesCup Enduro i Spikkestad

Med 65 påmeldte i Norgescup og 50 påmeldte i åpen klasse var det duket for sykkelfest i Spikkestad søndag 11. september.

Med 95 til start i finværet var det god stemning blant rytterne. Etter å ha kommet i mål etter to etapper i Østhagen og to etapper i Sørumlia var det god omsetning på hamburgere og eplejuice i startområdet ved Spikkestad stasjon.

For menn senior var det Ola Jåvold Landmark som gikk til topps med kun 3 sekunder ned til Kristian Holiman som styrket grepet om ledelsen i Norgescupen.
Kvinner senior var det Anette Røssum Bastnes som vant og beholder ledelsen i Norgescupen.

Hos menn junior var det få sekunder som skilte mellom pallen, men det var Jonas Oudalstøl som stakk av med seieren, som også beholder ledelsen i Norgescupen.

Bestemann fra åpen klasse var australieren Ethan Hamer.

Sentrum av begivenhetene var Spikkestad torg ved gamle Spikkestad stasjon. Det ble en hard start for enkelte med en tøff første etappe som var av det tekniske slaget. Andre etappe gikk også i samme område ved Østhagen med målgang i Hyggen hvor det var mulig å slappe av med god utsikt i finværet. De to siste etappene gikk i Sørumlia med målgang nede på den gamle Drammensbanen.

 

Til helgen går femte og siste NorgesCup Enduro konkurranse av stabelen i Trysil.

Kristian Holiman fra SK Rye leder med 1470 poeng foran lagkameratene Jens Bergmann (1200 poeng) og Jonas Olsson (1092 poeng) i menn senior, og her kan alt skje.

Det er dog ingen som kan ta fra Anette Røssum Bastnes seieren i kvinner senior. Hun står med 1680 poeng for Aron SK foran Lene Pettersen fra Eidanger IL Sykkel med 900 poeng.

I menn junior klassen, er det ikke like opplagt hvem som til slutt står igjen som vinner. Jonas Oudastøl fra Kristiansands CK har vunnet i alle de tre rittene han har deltatt på og leder med 1800 poeng, foran Sindre Martin Moe Sollund fra Molde CK (1500 poeng). Det er kun 60 poeng som skiller nr. 2 og 3 på rankingen, og her kan Vetle Gikling Borthne fra TVK være en joker med sine 1440 poeng.

Vi gratulerer Ola, Anette og Jonas med seier i Spikkestad, og ønsker lykke til i Trysil til helgen!

 

 

Publisert 15.09.2022

Pallen i K-senior

Pallen i K-senior

Pallen i M-senior

Pallen i M-senior

Pallen i M-junior

Pallen i M-junior