Sykkelfest fra de under 7 til de over 70 på Skullerud

Det blir sykkelfest for store og små under Oslo Terrengsykkelfestival lørdag og søndag.

Til sammen er det godt over 600 starter med deltakere fra under 7 til over 70 år. I flere av klassene kan Norgescupen være avgjort etter rundbanerittet lørdag og kortbanerittet søndag.

– Det er en glede å se at terrengsyklingen fortsatt står sterkt i Norge. Her blir det store felt i mange klasser. Vi er også veldig glad for at regnværet ikke har ødelagt løypene. Der har vi hatt flaks, for bare noen hundre meter unna er det store skader, sier rittleder Jørn Michalsen i arrangørklubben IF Frøy.

Han trekker fram at det er 50 påmeldte i klassen menn 11-12 og menn 15-16 og 44 i menn 13-14. I kvinneklassene er det noe færre starter, men også her fine felt.

– Noe av det mest fascinerende med rundbane og kortbane er de aller minste konkurrerer sammen med elite og veteranene. Ofte blir ritthelgen en familietur, og det bidrar til den gode rekrutteringen, sier rittlederen.

Han håper at mange sykkelinteresserte i Oslo og ikke minst i nærmiljøet tar turen til Skullerud for å få med seg konkurransene.

Oslo Terrengsykkelfestival er UCI-ritt for junior og senior rundbane og senior kortbane. Det betyr at norske elitesyklister kan sikre seg viktige poeng som gir bedre seeding i internasjonale ritt. Ritthelgen er også den nest siste av sju i Norgescupen. Det betyr at vinnerne i flere klasser kan være klare etter helgens konkurranser.

I herrer junior ligger Sigurd Stubberud fra Soon 330 poeng bak Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen, og har gode muligheter til å hente inn det. Seier i Norgescupen gir 600 poeng og andreplass 480 poeng.  I U23 har Sondre Rokke fra IF Frøy en like solid ledelse foran klubbvenn Martin Farstadvoll. I menn senior har Knut Røhme fra Romeriksåsen SK en solid ledelse.

For kvinner junior ligger Malin Karlsen fra Soon CK klart først, 975 poeng foran Sara Bergsholm Hoven fra Romeriksåsen SK. Oda LaForce fra IF Frøy leder U23 klart, og jager Berit Nordsæter Resell fra Lillehammer CK i kvinner elite. Berits ledelse er på beskjedne 30 poeng. Her kan det bli kamp til siste Norgescup-tråkk i Halden om 14 dager.

 

Se rankingen her:

https://sykling.no/sykkelritt/ncf-ranking/

 

Bildet øverst:
Masse glade syklister ventes på Skullerud denne helgen. Bildet er fra fjorårets ritt. Foto: Tobias Strøm

 

Publisert 31.08.2023