Suzanna Tangen til WC i Belgia

Suzanna Tangen skal delta i UCI Paracycling World Cup i Ostende, Belgia 6.-9. mai. Hun konkurrerer i klassen WH4 i kategori håndsykling, som er en rask og stor gruppe med konkurrenter på høyt nivå. Suzanna kjører tempo torsdag 6. mai. Det er en flat løype, så dette blir en syrefest for armene for å henge med. Fellesstarten kjøres lørdag 8. mai, med 60 flate kilometer der utøverne vil kunne oppleve sidevind, og derfor vil en god taktikk være viktig.

 

Dette er første ritt i parasykling på over et år, og over 350 utøvere fra hele verden har meldt sin ankomst for å kjøre om de siste kvalifiseringspoengene til OL i Tokyo. Vår landslagsutøver har ikke hatt mange muligheter for å skaffe poeng på grunn av reiserestriksjoner, så det vil bli søkt om wildcard for henne. Hvordan utfallet av denne søknaden blir, avhenger mye av resultatene hun vil få i Belgia neste uke.

 

Suzanna har trent på elite nivå de siste 3 årene med 12 til 15 timers trening pr. uke, og hun har jevnlig blitt testet på Olympiatoppen og får oppfølging derfra. I Belgia vil trener May Britt Våland og landslagsleder Jason Dyck være Suzannas støtteapparat.

 

Vi ønsker Suzanna masse lykke til i verdenscupen!

Suzanna på verdenscupen i Italia 2019

Suzanna på verdenscupen i Italia 2019