Suzanna Tangen har fått wild card til Paralympics

Suzanna Tangen (32) fører an i den neste generasjonen parasyklister i Norge. Hun har hatt fast plass på landslaget i to år, men det har blitt få konkurranser å bryne seg på under pandemien i sesongene 2020-2021. Hun bor og trener i Calgary i Canada, men er i Norge på samlinger og ritt.

Suzanna har vist stor utvikling som håndsyklist selv om hun er den yngste konkurrenten i sin klasse.

Denne sesongen har hun fått deltatt i World Cup i Belgia og VM i Portugal. Hennes beste resultat er fjerdeplass under VM fellesstart. Klassen hun konkurrerer i heter WH4, og her deltar utøvere som benytter rullestol og som har full funksjon i øvre del av kroppen.

Håndsykling er en sport som krever mye tid og engasjement, og Suzanna har vist at hun både har talent, er motivert og sulten på resultater. I gjennomsnitt trener hun rundt 18 timer i uka.

-Jeg ser at hun også har vokst som person, sier landslagsleder Jason Dyck i Norges Cykleforbund. Hun er en rollemodell for de yngre utøverne, og hjelper dem i å utvikle seg og øser av sin erfaring. Jeg er stolt av at hun har blitt en så god ambassadør for parasykling, avslutter landslagslederen.

Suzanna er også engasjert i sin lokale klubb i Porsgrunn. Hun er et aktivt medlem i Grenland SK og hjelper til når hun har mulighet. I slutten av mai fikk hun en gledelig overraskelse av klubben sin, og ble overrakt en flunkende ny spesialtilpasset konkurransesykkel til 130.000 kroner av leder Ånund Olsen og nestleder Marit Brokke, godt hjulpet av et solid bidrag fra System Kjøkken. Denne sykkelen vil hun benytte under OL i Tokyo. Der vil hun bli coachet av sin norske trener, May Britt Våland og landslagsleder for parasykling, Jason Dyck.

Vi ønsker Suzanna masse lykke til i Tokyo!

Publisert 06.07.2021