Suzanna nr. 6 i VM

VM i parasykkel ble arrangert i Portugal denne helgen. Mesterskapet hadde over 300 deltakere fra 39 ulike nasjoner. Alle rittene i mesterskapet ble syklet på bilbanen Estoril i byen Cascais. Landslaget for Para stilte med en utøver på damesiden, Suzanna Tangen. Hun konkurrerte i WH4-klassen på både tempo og fellesstart. WH4-klassen er kvinners håndsykkelklasse for de med full overkroppsfunksjon.

Suzanna hadde forbered seg godt sammen med landslaget med blant annet en spesifikk treningssamling i Kristiansand for tre uker siden. I tillegg til tester på Olympiatoppen i perioden før VM.

På fredagen den 11. juni var det klart for temporitt. Før løpet la Suzanna og landslagssjef Jason Dyck en god strategi for hvordan hun skulle angripe løypa. Strategien viste seg å være bra og Suzanna klarte å utnytte styrkene sine i ulike partier av løypa. Dette førte til at hun kjørte meget sterkt og hun forbedret seg mye fra tidligere konkurranser. Den sterke prestasjonen førte til en sterk 6. plass.

Søndag 13. juni var det klart for fellesstarten. Her slet dessverre Suzanna med å matche farten til de andre rytterne i feltet. Forholdene var tøffe med høy temperatur og sterk sol, noe som førte til at flere i feltet droppet ut av rittet. I tillegg til forholdene var Suzanna uheldig med en punktering som ikke gjorde situasjonen noe bedre. Rittet endre med en ny 6. plass til Suzanna.

Verdensmesterskapet ble i alt en god opplevelse for landslaget i para. Det var et godt arrangement, men gode og klare protokoller for Covid-19.