Supre prestasjoner av Equinor juniorlandslaget i Tyskland

LVM Saarland Trofeo 2022 ble nok et bra ritt for junior gutta i helgen. Det ble en endring på laget etter uttaket, Kasper Haugland ble syk, og inn kom Simen Evertsen-Hegreberg.

Rittet besto av fire fellesstart etapper og en tempo.

Første etappe ender med samlet felt. På andre etappe blir det et brudd på åtte mann som går inn der vi har med Johannes Kulset, og han ender på 8. plass.

Lørdagen starter med Etappe 3a, tempo i en hard og teknisk løype. Nok en gang viser Jørgen Nordhagen at han er blant de beste og ender på 3. plass, han kjører seg opp til 4. plass sammenlagt etter tempoen. Johannes er nr. 5 sammenlagt, så vi har to mann der oppe.

Løpets hardeste etappe er 3b (lørdagens andre etappe) 120 km med mange harde bakker og vi bestemmer oss for å gå ut så tøft som mulig. Hele laget jobber fantastisk sammen, gøy å se slikt lagarbeid. Jørgen er alene i front etter alle bakkene, men blir dessverre hentet inn. I siste sving ble det litt trøbbel slik at han til slutt ender på 4. plass på etappen.

Før siste etappe er vi nr. 3 sammenlagt, har ungdomstrøya (Jørgen) og poengtrøya (Tobias Skretting) og vi leder lagkonkurransen.

Siste etappen blir nok en hard etappe der vi setter fart i bakkene for å prøve å klatre litt på resultatlistene. Vi ender som nr. 3 sammenlagt med Jørgen Nordhagen. Jørgen vinner også ungdoms trøya. Hele laget jobber meget sterkt, og vi setter preg på rittet! Vi vinner også lag konkurransen, men dessverre mister Tobias Skretting poengtrøya etter en velt på siste etappe.

 

Kai Lexberg
Landslagsleder Menn Junior Landevei

 

Publisert 14.06.2022

Gutta boys med trøyene

Gutta boys med trøyene

Johannes i aksjon

Johannes i aksjon

Tøffe bakker i Tyskland

Tøffe bakker i Tyskland

Jørgen Nordhagen

Jørgen Nordhagen

Tobias Skretting

Tobias Skretting