Stor utvikling og gode resultater for kvinner elite i Spania

Det ble en vellykket samling i flotte omgivelser i Almunecar ca. 1 t nord for Malaga 24. april til 2. mai. Her fikk jentene akklimatisert seg til varmen, samt syklet gjennom de to første etappene. Dette er vår tredje samling så langt i år og det er fantastisk å se utviklingen på denne unge og ekstremt motiverte gjengen som evner å se muligheter i alle situasjoner.

Laget kjørte i «Vuelta Ciclista Andalucia ruta del Sol» 3.-5. mai, med disse jentene:

Marte Berg Edseth, Ringerike SK
Sigrid Ytterhus Haugset, Ringerike SK
Magdalene Lind, Ringerike SK
Tiril Jørgensen, Harstad CK/Team Coop-Hitec Products
Emelie Røe Utvik, Ringerike SK/ASD Women Cycling Project
Birgitte Andersen Nilssen, Asker CK:

Etappe 1: meget god laginnsats og jentene gjennomfører etter planen i en tøff løype. Birgitte setter laget i perfekt posisjon inn i bakkene og landslagsdebutant Marte kjører inn til en meget sterk 18. plass, med Tiril og Emelie like bak.

Etappe 2: ny sterk etappe og en fantastisk laginnsats på en meget tøff etappe. Birgitte og Magdalene ofrer alt for laget og nok en gang leverer Marte og kjører inn til en meget sterk 10. plass med Tiril rett bak på 14. plass. Sammenlagt blir Marte nr. 9 og Tiril 14. Som lag ble vi nr. 4 i dagens etappe.

Etappe 3: pga. en stor trafikkulykke ble etappen kortet ned og det ble en lengre transport i bil før start, noe som selvsagt var likt for alle, men dette gjorde at rittet ble ekstremt tøft fra første meter, da vi gikk rett inn i bakkene med tøft kjør rett fra start. Det ble en del stress, fordi det var kniving om sammenlagt seier mellom storlagene Moviestar og UAE. Jentene kjører en ny sterk etappe hvor Tiril ble vår beste på 13. plass og Marte kjempet seg inn med samme gruppe til tross for store mage problemer på dagens etappe. Sammenlagt blir Marte nr. 12, Tiril nr. 16 og vi blir nr. 6 i lag konkurransen. At en debutant som Marte leverer på dette nivået er helt rått, og en meget sterk prestasjon av Tiril her også. Det aller mest imponerende er allikevel laginnsatsen, både før, under og etter rittet. For en fantastisk gruppe positive og offensive utøvere!

Landslaget kvinner elite landevei hoppet over rittene i Frankrike denne helgen, og er nå klare for sitt neste oppdrag i «Ladies Tour of Estonia» 28. mai.

Carl Erik Pedersen
Landslagsleder Kvinner Elite Landevei

 

Publisert 16.05.2022