Stor suksess i Harstad Sykkel Park!

For en flying start for trinn to av Harstad Bike Park. Fredag ettermiddag åpnet Harstads nye attraksjon, en unik og kompakt sykkelpark rett utenfor sentrum, tett på Folkeparken. Her er løyper for alle; fra de som akkurat har begynt å sykle, til profesjonelle på høyeste nivå. Arbeidet med kommunens trafikkpark har startet, der blant annet opplæring av skoleungdommer skal skje. For et område det er – og vil bli når det er ferdig utbygget. Gratulerer med et flott anlegg!

450 barn deltok i tidenes første utgave av Harstad Bike Park Race under åpningsfesten på fredag. Det lover godt for deltakelsen i årets runde av HCK Barnekarusell.

3 torsdager hver uke fremover arrangerer Harstad Cykleklubb med samarbeidspartnere, gratis barneritt i Harstad Bike Park. Første runde starter torsdag 1. september. Mer info og påmelding her:

http://www.harstad-cykleklubb.no/hck-barnekarusell-2022

 

Harstad Cykleklubb i samarbeid med Redbull inviterte lørdag 27. august til kvalifiseringsløp for VM i Pumptrack. Verdensmesterskapet vil bli arrangert i Santiago, Chile i slutten av november.

Kvalifiseringen var åpen for syklister født i 2005 og tidligere, og blant deltakerne var både Enduro-, Downhill- og BMX ryttere fra inn- og utland.

Våre ferske norgesmestre i Pumptrack, Annika Pettersen og Håkon Fredrik Leinebø fikk tøff konkurranse i finaleheatene i sine klasser. De slo begge ut alle sine konkurrenter, til de stod igjen i finalen. Annika syklet da mot hhv 3 x bronsevinner i VM BMX, Sabina Kosàrkovà fra Tsjekkia. Håkon møtte fjorårets verdensmester i Pumptrack Eddy Clertè fra Frankrike.

Våre norske finalister endte begge på andreplass og kvalifiserte seg med det, sammen med vinnerne og hhv Sebastian Aslaksrud, Reines Prieditis (LAT), Anja Jacobs (NED) og Linda Butkus (LAT) til deltakelse i VM i Pumptrack i Santiago i Chile den 20. november i år.

Mye publikum hadde møtt frem og barna som fylte sykkelparken på åpningsfesten fredag, var tilbake lørdag og samlet autografer og koste seg med freestyle og pumptrack.

Etter premieutdelingen inviterte Harstad Cykleklubb i samarbeid med lokalt næringsliv til gratis fest med mat og drikke, for både syklister, funksjonærer og andre involverte.

 

Vi gratulerer Harstad Cykleklubb med et profesjonelt gjennomført arrangement og ønsker våre norske utøvere lykke til i Chile i november.

 

Se resultater HER

Les mer om Harstad Bike Park HER

 

Foto: Dan Griffiths I Moonhead Media

Bildet øverst: Annika Pettersen i aksjon

Publisert 30.08.2022

Eddy Clerté og Håkon Fredrik Leinebø

Eddy Clerté og Håkon Fredrik Leinebø

Annika Pettersen

Annika Pettersen

Håkon Fredrik Leinebø

Håkon Fredrik Leinebø

Sebastian Aslaksrud

Sebastian Aslaksrud

De fire rytterne som er klare for VM-finalen i Chile (menn)

De fire rytterne som er klare for VM-finalen i Chile (menn)

De fire rytterne som er klare for VM-finalen i Chile (kvinner)

De fire rytterne som er klare for VM-finalen i Chile (kvinner)

En del av arrangørgjengen som har gjort det hele mulig - tusen takk!

En del av arrangørgjengen som har gjort det hele mulig - tusen takk!