Sterk kjøring i Lotto Belgium Tour

Landslaget for kvinner elite syklet nettopp Lotto Belgium Tour. Et etapperitt som ble arrangert i Belgia fra 22.-25. juni, og som besto av en tempo-prolog og tre fellesstarter. 

Det norske laget viste sterk kjøring og endte på en 2. plass i lagkonkurransen. Anne Dorthe Ysland blir beste norske i sammendraget på en sterk 12. plass, etterfulgt av Mie Bjørndal Ottestad på en 16. plass.

Prologen:

Rittet åpner med en kort prolog på 4,4 km. Anne Dothe Ysland kjører her inn til en 21. plass og Mie Ottestad kommer inn på en 23. plass, henholdsvis 17 og 19 sekunder bak vinneren av prologen Ellen van Dijk fra Trek Segafredo.

Etappe 1:

Første etappe var flat og vindutsatt runde med mange tekniske partier fordelt på 112,6 km. Feltet kom samlet til mål og Emilie Moberg viste styrke og spurtet inn til en 8. plass, etterfulgt av Susanne Andersen på en 9. pass. Susanne kjørte rittet sammen med profflaget sitt, Team DSM.

Etappe 2:

Denne etappen var noe lengre og mer kupert enn dag en med sine 137,5 km. Feltet sprekker og det kommer ikke et stort felt samlet til mål. Det norske laget viser igjen styrke og er med på å prege rittet. Ingvild Gåskjenn kjører sterkt og blir beste norske på en 11. plass. Etter etappen har det norske laget 12. og 13. plassen i sammendraget, Anne Dorthe på en 6. plass i U23 klassen og ligger på 5. plass i lagkonkurransen.

Etappe 3:

Siste etappe var på 101,1 km og målgang på selveste Muur van Geraardsbergen. Her kjører igjen laget sterkt og Ingvild er med om å kjempe om en av de øverste plassene. Dessverre velter Ingvild siste gangen opp mot mål og mister muligheten til en pallplass. Den sterke kjøringen på siste etappe resulterer at laget kommer seg opp til en 2. plass i lagkonkurransen og blir 12, 16 og 19 i sammendraget.

“Samholdet i laget, lagspiriten både før under og etter etappene, gleden over å lykkes sammen, evnen til å takle feltkjøring i teknisk krevende løyper på variert underlag var på et langt høyere nivå en jeg har sett tidligere. Dette sammen med den økte fysisk kapasiteten som jeg har sett komme gjennom vinter og våren gjør susen.” sier landslagssjefen Carl Erik Pedersen etter rittet. 

 

Laget besto av:

  • Anne Dorthe Ysland, Gauldal SK og Team Coop – Hitec Products
  • Ingvild Gåskjenn, Horten OCK og Team Coop – Hitec Products
  • Emilie Moberg, Halden SK og Drops Le Col
  • Mie Bjørndal Ottestad, Asker CK og Andy Schleck
  • Elise Marie Olsen, Lillehammer SK og Drops Le Col
  • Tiril Jørgensen, Ringerike SK