Stang ut for våre ryttere i U23 fellesstartene i EM

Første av tre dager med fellesstarter i dag. Først ut var Menn U23, hvor vi hadde Trym Brennsæter, Anton Stensby, Stian Fredheim, Per Strand Hagenes og Tord Gudmestad på start. En forholdsvis kort løype med 136,5 km, hvor det var ca. 60 km transport før fem avsluttende runder på 13km i Col du VAM. Col du Vam er en sykkelpark, lagd på en søppelhaug.

Relativt tidlig i løpet gikk det avgårde et brudd på tre mann. En fra Danmark, en fra Polen og en fra Spania. Da de kom inn på rundene hadde bruddet 4 minutter ned til hovedfeltet hvor alle våre var. Stian hadde en velt før de kom inn til rundene, og måtte stoppe å skifte sko på et tidspunkt, men kom seg opp til hovedfeltet. Dessverre var også Anton nede i en velt. Stian og Anton gjorde en solid jobb for de andre inn i bakkene før de etter hvert sto av rittet. Bruddet gikk etter hvert fra tre til to mann – Pedersen fra Danmark og Romeo Abad fra Spania. Trym, Tord og Per satt fint med i hovedfeltet som etter hvert tok et minutt på rundene, og ut på siste runde hadde bruddet 1.25. Dessverre var ikke farten høy nok i feltet og bruddet holdt unna. Pedersen var sterkere enn spanjolen og tok gullet og trøya til Danmark. Sølv til Spania. Det lå an til spurtoppgjør om bronsemedaljen og inn i siste bakke lå Per i andre posisjon. Per veltet dessverre 300m før mål, og dermed var medaljesjansen vår borte. Trym, Stian og Per kom seg inn til mål litt bak i rekkene. Alt bra med de tre som var i bakken. Dessverre vært mye stang ut og velt på våre u23 gutter i de siste rittene.

Resultater HER

Dagen var langt fra ferdig, og i Coevorden sto Mari Hole Mohr og Camilla Rånes Bye klare på startstreken for det norske landslaget. På planen sto 108km, hvor de også har fem avsluttende runder i Col du VAM. Det var et samlet felt som kom inn til de avsluttende rundene, og de gikk relativt kontrollert de to første rundene. Etter hvert kom to ryttere avgårde, men fikk kun en kort luke. De to ble etter hvert hentet, men farten i feltet var høy. Feltet sprakk opp i flere grupper, og våre jenter fightet hele veien. De hang lenge med i bakre del av hovedfeltet, men etter farten økte satt de bra med i gruppe tre. Jentene følte de hadde beina og va relativt fornøyde med rittet, men skulle gjerne hatt litt mer selvtillit inn på rundene.

Resultater HER.

Publisert 22.09.23

Mari og Camilla etter målgang

Mari og Camilla etter målgang