Nok en dag med strålende sol på Langsetløkka

Søndag morgen var det klart for NorgesCup 5 og siste ritt på Langsetløkka i Oslo for denne gang. På planen stod rundbane for alle klasser, og som alltid startet de aller yngste. Det er ordentlig morsomt å se sykkelgleden i det de tråkker over målstreken, helt utslitt, men likevel så blide og fornøyde med dagens innsats.

I menn senior var det 50 påmeldte, og klokken 11:45 var de klare for sine seks lange runder. Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK / KMC MTB Racing Team ledet feltet ut fra stadion med Knut Røhme fra Romeriksåsen SK, Mats Tubaas Glende fra Soon CK, Emil Hasund Eid fra Kloppa Off Road Klubb / Hunton Hard Rocx, Simon Andreassen Cannondale Factory Team, Petter Fagerhaug fra Gjerdrum IL og Eskil Evensen-Lie fra Kloppa Off Road Klubb. Ved halvkjørt ritt var det disse sju som hadde fått en god luke ned til resten og stadig prøvde å støte på hverandre. På siste runde viste nok en gang Knut Røhme at formen er bra, og fikk de nødvendige meterne på Simon Andreassen som kom jagende bak. Avstanden holdt helt inn til mål, og lederen av NorgesCupen gjorde med det rent bord denne helgen med tre seiere. Simon Andreassen ble nummer to foran Mats Tubaas Glende som syklet inn til en tredjeplass.

Junior-gutta startet to minutter etter seniorene. Som de tidligere dagene tok Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb tidlig ledelsen. Etter tre av fem runder i en gruppe med Sigurd Stubberud fra Soon CK, Jonas Kind Høydahl fra Sande Sykkel, Birk Strand Rønnestad fra Lillehammer CK og Mads Koritov fra Romeriksåsen SK ga Sivert Ekroll litt ekstra gass, og ingen av de andre gutta klarte å henge på. Luken bakover vokste seg større og større på de to resterende rundene heller ikke på rundbane-rittet var det noe å gjøre med Sivert Ekroll som seilet inn til nok en suveren seier denne helgen. Sigurd Stubberud fikk en solid andreplass og kom i mål 12 sekunder før Jonas Kind Høydahl som ble nummer tre.

Også denne søndagen var det gjestene våre fra Sverige og Danmark som skulle pryde pallen og bli topp tre etter senior-jentenes rundbane-ritt. Tidlig i rittet fikk Linn Gustafzzon fra Team 31 Ibis Cycles Continental og Malene Degn fra Lapierre Mavic Unity en god luke ned til Mari-Liis MÕttus fra Estland og Berit Nordsæter Resell fra Lillehammer CK. De to duoene kjempet tett igjennom hele rittet, og det var et rykk opp siste grusbakke som avgjorde dagens vinner. Der fikk nemlig Malene Degn akkurat de sekundene hun trengte på Linn Gustafzzon og kunne strekke hendene i været etter fem knalltøffe runder. Kampen om tredjeplassen varte også helt til målstreken, og publikum ropte og skrek på sin favoritt når det ble et spurtoppgjør mellom Mari-Liis MÕttus og Berit Nordsæter Resell. Med noen centimeters forsprang krysset til slutt estlenderen målstreken foran Berit Nordsæter Resell og fikk siste plassen på pallen.

Som på fredagen startet alle jentene samtidig på søndag. Kamilla Aasebø fra SK Rye kjører nok et fantastisk ritt hvor hun kjører på tiden til de aller beste senior-jentene. Nesten ti minutter foran andre juniorjente, kjørte hun inn til helgens tredje seier. Lederen av NorgesCupen, Malin Karlsen fra Soon CK gjør nok en gang et kjemperitt og kaprer andreplassen med god margin ned til Linn Eigebrekk fra Mandal CK som ble nummer tre. Det var fire lange runder for jentene i juniorklassen, og rytterne var tydelig slitne når de kom i mål. Som rytterne før dem lå dem strødd rundt ved målområdet og trakk pusten fort.

En solrik helg i Oslo er nå historie. Takk til SK Rye for et fantastisk arrangement og innholdsrike dager. Neste runde med NorgesCup går av stabelen 3-4 juni og da står Sande Sykkel klare for å ta oss imot. Før den tid er det Norgesmesterskap i Trondheim på planen fra 26-28 mai og vi håper at snøen smelter og at vi ser dere alle der.

 

Kvinner junior:

 1. Kamilla Aasebø, SK Rye
 2. Malin Karlsen, Soon CK
 3. Linn Eigebrekk, Mandal CK

 

Kvinner senior:

 1. Malene Degn, Lapierre Mavic Unity
 2. Linn Gustafzzon, Team 31 Ibis Cycles Continental
 3. Mari-Liis MÕttus, Estland

 

Menn junior:

 1. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Sigurd Stubberud, Soon CK
 3. Jonas Kind Høydahl, Sande Sykkel

 

Menn senior:

 1. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 2. Simon Andreassen, Cannondale Factory Team
 3. Mats Tubaas Glende, Soon CK

 

Skrevet av: Henriette Götz

Bilder: Jan Aasgaard

Publisert: 08.05.2023

Teten menn junior

Teten menn junior

Teten i kvinner senior og junior

Teten i kvinner senior og junior

Teten i menn senior

Teten i menn senior