Sondre tok VM-bronse i terreng-sprint etter dramatisk finale

Sondre Rokke fra IF Frøy sto for en fantastisk prestasjon og sikret bronse i VM i Mountainbike XCE søndag. Uten en felg som knakk kort før mål kunne det blitt både gull og sølv.

Mesterskapet gikk i Palangkaraya på Borneo i Indonesia. ECE er terrengsykkelsprint, og kjøres på samme måte som sprint i langrenn, med prolog og åttendelsfinaler, kvartfinaler, seminfinaler og finale som hver hadde fire deltakere. Det offisielle navnet er “2023 UCI Mountain Bike Eliminator World Championships”.

Sondre kjørte bedre og bedre utover dagen. I prologen kjørte han sikkert, og kom i mål som nummer åtte. Svenske Edvin Lindh var raskest. Sondre ble nummer to i åttendelsfinalen. De to skandinavene kjørte sammen i kvartfinalen, og sikret inn til en førsteplass og andreplass.

I semifinalen var Sondre klart best i sitt heat, og cruiset inn til seier.

Dermed var det klart for VM-finale, der 19-åringen fra Lambertseter og IF Frøy syklet offensivt i konkurranse med to franske og en tysk syklist. VM-vinneren fra 2021 Simon Gegenheimer falt på den første av de to rundene, og verdensmesterskap så ut til å stå mellom Sondre og fjorårsmesteren, franske Titouan Perrin-Ganier.

Sondre lå i flott posisjon, men i en rock garden ikke langt før mål kjørte han på en stein slik at hele felgen brakk. Dermed måtte han løpe inn til mål.

Da ble det dramatikk, for Gegenheimer syklet inn til mål rett før Sondre. Han hadde bare syklet en av to runder, men det var lettere kaos en periode før det ble slått fast at bronsen gikk til frøyeren.

Sondre var skuffet rett etter målgang, for VM-tittel var innenfor rekkevidde. En bronsemedalje med felgbrudd er likevel veldig bra.

_Det var et greit ritt! Jeg følte meg bedre og bedre utover i heatene. Lå tett på i finalen og følte meg bra. Bomma så vidt på sporet mitt ned rock garden, så traff en stein jeg skulle unngått. Derfor brakk felgen, men heldigvis holdt det til tredjeplass, sier VM-medaljøren selv.

IF Frøy gratulerer Sondre og støtteapparatet – bestående av far Jørn Rokke. Så vidt vi vet er dette IF Frøys første VM-medalje i et UCI-mesterskap for elite gjennom klubbens 95 år gamle historie. Det sier litt.

Se alle resultatene fra VM her.

UCI MTB Eliminator World Championships, Palangkaraya (INA), 12/11/2023 : : my.race|result (raceresult.com)

 

Hele sendingen fra mesterskapet kan ses her
(6) Live Replay | 2023 UCI Mountain Bike Eliminator World Championships Palangkaraya (INA) – YouTube

Finalen for herrer starter 47.15 inn i sendingen.

Tekst: Jørn Michalsen

 

Publisert 13.11.2023

En skuffet Sondre etter målgang.

En skuffet Sondre etter målgang.

Her skjer uhellet.

Her skjer uhellet.

Pallen i VM

Pallen i VM