Sommer, sol og sykling

Vi er allerede nesten halvveis i sykkelsesongen, som kom litt sent i gang etter en spesiell vinter og vår. Nå er det imidlertid blitt skikkelig sommer med høye temperaturer de fleste deler av landet. Herlig! Alle NM, UM og NorgesCuper har så langt har vært meget godt gjennomført av dyktige arrangører. Dere er umistelige. Takk til alle arrangører som står på i alle grener og på alle nivåer innen sykling – og til trenere og støtteapparat som gjør hverdagen lysere for de vi alle skal jobbe for; syklistene.

Det har vært mange lyspunkter for norske syklister ute i den store verden denne våren og sommeren, og til helgen er det både WC for terrenglandslaget, NM for BMX-syklistene og starten i Tour de France. Vi har gjort det godt med podiumsplasseringer for landslagene på landevei både i U23, menn junior og kvinner elite. Terrenglandslaget ser ut til å få sin beste sesong, flere banesyklister enn Anita viser nå muskler, og BMX og Utfor er i stadig god utvikling. I tillegg er mange lag og enkeltutøvere ute på internasjonale ritt og gjør det meget bra i flere grener.

Vi har mye å se frem til de neste to månedene også, ikke minst VM i Skottland. Der skal landslag både på landevei, terreng, bane, BMX, utfor, para og masters være med fra 3.-13. august. Så følger Arctic Race og Tour of Scandinavia i moderlandet, og avsluttes med enda flere NM og EM i september.

Det finnes selvfølgelig et og annet skjær i sjøen, og vi skulle selvfølgelig ha ønsket oss en rik onkel og flere frivillige til å dra lasset, men om man går inn med en positiv holdning og bretter opp ermene, tror vi det fortsatt er grunnlag for at barn, ungdom og voksne skal ha et godt tilbud i sykkelsporten også i fremtiden. Alle som kan og vil hjelpe til som frivillig eller som samarbeidspartner ønsker vi at tar kontakt med oss. Norges Cykleforbund vil fortsette å jobbe for «Sykkelglede for alle».

I juli vil det tradisjonelt være lite folk på kontoret, da vi tar oss ferie når det er lite sykkelritt, men det vil alltid være noen som kan svare på henvendelser, om det er noe dere lurer på.

Vi ønsker alle sykkel-folk en god og tidvis avslappende sommer – takk for at dere står på for sykkelsporten!

En varm sommerhilsen fra oss på på NCFs kontor

 

Publisert 30.06.2023