Sola VGS med idrettslinje for banesyklister

Norges nye storstue for sykkel står endelig klar på Sola i Rogaland og med tanke på at Sola videregående skole kun ligger snaue 100 meter fra selve velodromen, ligger forholdene til rette for å starte opp en satsning. Disse unike mulighetene har avdelingen for idrettsfag og rektor Sigurd Svela ved Sola videregående skole sett, og resultatet av det er at det etableres en sykkellinje for banesyklister med oppstart til høsten.

-Vi tenker langsiktig og ser for oss at dette tilbudet skal bidra til at Norge produserer mange gode utøvere på banen i årene fremover. Vi ser at de andre toppidrettslinjene på skolen klarer å få frem utøvere som konkurrerer på høyt nivå, og samtidig gi elevene en god faglig kompetanse. Det er vi stolte av og dette tenker vi at vi skal få til på banen også, sier rektor Sigurd Svela.

Ansvarlig for banesykling på skolen blir tidligere elite syklist Magnus Børresen. Han har syklet for flere ulike kontinentallag, samt jobbet som sportsdirektør for profflaget Team Coop i flere år. I tillegg er han utdannet lærer, så han vil være en perfekt mann for jobben, påpeker Svela.

-Elevene som følger dette studieløpet, vil få 3 økter i uken på banen. Denne treningen foregår i skoletiden på formiddagen slik at elevene har mulighet for å dra på klubbtrening på kvelden. Elevene vil bli fulgt opp rundt alt som har med trening og prestasjon å gjøre, samarbeidet med klubbene vil og være tett. Treningsfellesskap og sykkelglede skal stå i fokus, understreker Børresen.

Om ønskelig så vil det og være muligheter for at elevene kan kombinere en satsning på bane med en satsning på landeveien. Dette er et velkjent konsept fra andre nasjoner som har mange medaljer fra mesterskap på både bane og landeveien.

-Her må vi se på individuelle behov, understreker Børresen. Alle elever skal få et tilrettelagt opplegg som best mulig sikrer den enkeltes utvikling, både i klasserommet og på parketten, men at Norges neste store olympier på bane har sin bakgrunn fra satsningen på Sola videregående, det skal man ikke se bort ifra.

Søknadsfristen er 1. mars og gjøres på samordna opptak. Oppstart for elevene er høsten 2022.

Søk opptak til utdanning i Norge – Samordna opptak

Mer info om Toppidrett Banesykling på Sola Videregående kan du finne her:

Toppidrett banesykling – Sola videregående skole

Unge syklister som nå ønsker å ta i bruk anlegget på Sola og samtidig fokusere på en utdannelse vil med andre ord få gode forutsetninger for å kombinere både idrett og skole i en hektisk hverdag.

Alle foto: Kjetil Birkedal Pedersen

Her er flere valg for dere som ønsker å kombinere videregående skole med sykling – Sykkelgymnas og høgskoler – sykling.no

Publisert 19.01.2022