Sola Arena er offisielt åpnet!

Torsdag 30. september 2021 ble Sola Arena offisielt åpnet.

Det er Folkehallene som driver Sola Arena, og de hadde satt sammen en fantastisk åpningsseremoni.

Det var Kultur- og idrettsminister Abid Raja som åpnet Sola Arena. Han fikk gjennomført flere runder på parketten i velodromen før han syklet gjennom snoren og foretok den offisielle åpningen.

Seremonien tok for seg historien til syklingen i Rogaland med oppvisning av sykkelindustrien fra regionen. Initiativtaker og ildsjel bak Sola Arena, Tor Helge Skretting, fortalte om hvordan ideen om en velodrom oppstod og veien frem til Sola Arena. Det har vært en nesten 50 år lang reise for å få en permanent velodrom i Norge.

Utøvere fra Team Coop, Stavanger SK og Sandnes SK hadde en oppvisning på banen med høy fart og spurter. Det var også innslag av turnoppvisning og kulturelle innslag som viser mangfoldet og mulighetene som er på Sola Arena. Seremonien ble avsluttet med et tog av lokale unge utøvere fra forskjellige klubber og grener.

Det var mange taler på en slik dag, og fra Norges Cykleforbund sentralt var det 1. visepresident Dag Schartum-Hansen som gratulerte.

Gratulerer med ny arena og velodrom! En spesiell takk til Tor Helge Skretting og andre ildsjeler i sykkelsporten som utrettelig har stått på for å realisere drømmen om en velodrom her hjemme på bjerget.

Alle foto: Kjetil Birkedal Pedersen

 

Publisert 01.10.2021