Sol, raske løyper og tette dueller

Lørdag 3. juni stod Sande SK klare for å ta imot sykkel-Norge i tørre og raske løyper ved Lersbrygga. På dagens plan stod kortbane for alle klasser, og mens solen tittet frem og gradestokken viste 10 grader samlet de yngste seg ved startområdet. 

Som tidligere ritt denne sesongen var det menn elite som fikk æren av å åpne ballet, og 12:15 stod 27 ryttere klare for start. Når sjefskommisæren blåste i fløyten satte gutta avgårde på sine to startlooper og seks runder i kortbaneløypen. Sondre Rokke fra IF Frøy tok tidlig ledelsen og ledet feltet igjennom støvskyer og ut på runden. Farten var høy fra start og det ble fort strekk i feltet. I tet lå Sondre Rokke og hadde selskap av Knut Røhme fra Romeriksåsen SK, Mats Tubaas Glende fra Soon CK, Emil Hasund Eid fra Kloppa Off Road Klubb / Hunton Hard Rocx og Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK / KMC MTB RACING Team. På et kortbaneritt er det små marginer som skiller rytterne og det er ingen rom for feil. Taktisk og teknisk god kjøring sikret Knut Røhme nok en seier i NorgesCupen, og han krysset målstreken etter fem runder foran Sondre Rokke og Emil Hasund Eid som fikk pryde pallen på andre og tredjeplass. 

En halvtime senere var det menn junior sin tur. Sigurd Stubberud fra Soon CK kjørte ut fra start, med Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb og Birk Strand Rønnestad fra Lillehammer CK på hjul. Etter fem runder i kortbaneløypen var det lite som skilte de to første rytterne, og det var en tett duell helt til mål. Til slutt var det Sivert Ekroll som krysset målstreken to sekunder foran Lillehammer-gutten. Sigurd Stubberud ble nummer tre. 

I kvinner elite var det også svært tett mellom rytterne i front av rittet. Oda LaForce fra IF Frøy tok som vanlig starten og tauet på svenske Sara Öberg fra Göteborg og Tilda Hylen fra Falu Cykelklubb. Frøy-jenta var uheldig og gikk i bakken og mistet ledelsen, og det var til slutt de to svenskene som kjempet om seieren. De fulgte hverandre helt til målstreken, men med så høy fart ble det vanskelig å passere noen opp oppløpet, og første rytter ned siste utforbakke ble også første rytter i mål. Dagens seierskvinne i kvinner senior ble Sara Öberg foran Tilda Hylen. Berit Nordsæter Resell kjører et knallbra ritt og krysset målstreken som nummer tre. 

I kvinner junior gikk det også voldsomt fort. Kamilla Aasebø fra SK Rye ikledd de norske fargene som bevis på forrige helgs prestasjoner, tok ledelsen fra start. Ingen klarte å følge å Rye-jenta som har vist suverene krefter hittil i år. Bak henne ble det også vann mellom båtene, og topp tre kom inn med et godt mellomrom. Malin Karlsen fra Soon CK i den gule ledertrøya fikk en god luke ned til Sara Bergsholm Hoven fra Romeriksåsen SK, og de to krysset målstreken som nummer to og tre i klassen. 

På søndag stod nok en gang solen tidlig opp, og det var klart for en ny dag i det fine været. På programmet stod rundbane, og for eliten betød det flere runder i svart løype, en 4,6 kilometer lang rask og teknisk runde med singeltrack, rockardens, røtter og sand.  Først ut var menn elite. Petter Fagerhaug fra Gjerdrum IL, Knut Røhme fra Romeriksåsen SK, Mats Tubaas Glende fra Soon CK, Emil Hasund Eid fra Kloppa Off Road Klubb / Hunton Hard Rocx og Eskil Evensen-Lie, også fra Kloppa Off Road Klubb dannet teten tidlig i rittet. Petter Fagerhaug var uheldig med tekniske problemer, og etter fire av seks runder var det Knut Røhme, Mats Tubaas Glende og Emil Hasund Eid som hadde fått en god luke ned til resten. De tre gutta byttet på å ligge i front og fulgte hverandre tett. Etter nesten en og en halv time ritt-tid var det enda ikke avgjort hvem som skulle stikke av med seieren, og de tre kjørte inn i siste stiparti samlet. Mats Tubaas Glende så ut til å tatt grep om seieren, men Knut Røhme ga seg ikke og tok innersvingen på kompisen bare noen meter før målstreken og sikret seg med det nok en seier i NorgesCupen. Mats Tubaas Glende fikk den litt sure andreplassen, mens Emil Hasund Eid ble nummer tre. 

Blant juniorene var det tydelig at Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb var komfortabel i løypene på hjemmebane, og fikk tidlig i rittet en behagelig luke ned til en jagende duo bestående av Sigurd Stubberud fra Soon CK og Birk Strand Rønnestad fra Lillehammer CK. Det var likevel lite å gjøre med gutten i front, som kjørte knallsterke rundetider og holdt konkurrentene bak seg gjennom hele rittet. Norgesmesteren i rundbane tok en leken seier. Bak han ble det en kamp om andreplassen helt til mål, men det var til slutt Birk Strand Rønnestad som også i dag trakk det lengste strået og ble nummer to, foran Sigurd Stubberud på en fin tredjeplass. 

Når jentens start gikk viste gradestokken godt over 20 grader og det kokte på grusplassen i Sande. Varmen påvirket tydelig jentene og mange fikk problemer med å holde hodet kaldt, bokstavelig talt. Ei som ikke så ut til å ha problemer med solsteiken var Berit Nordsæter Resell fra Lillehammer CK som allerede på den første runden dro ifra resten av jentene. Bak henne jaget regjerende norgesmester Ingrid Bøe Jacobsen fra Halden CK / Team Massi og svenske Sara Öberg fra Göteborg. Berit Nordsæter Resell så aldri ut til å senke farten og hadde til slutt opparbeidet seg en solid luke på over tre minutter til nærmeste konkurrent, og kunne juble over årets første seier i NorgesCupen. Bak henne kom Ingrid Bøe Jacobsen foran svensken som fikk siste plass på pallen. 

Fem minutter etter kvinner senior sin start ble juniorene og de resterende kvinnene sluppet ut i svart runde. Som i går satte Kamilla Aasebø fra SK Rye avgårde i en voldsom fart, og det tok ikke lang tid før hun hadde tatt igjen halen på senior-feltet. Etter en time og elleve minutter kunne hun strekke hendene i været for helgens andre seier. Som i går ble det gode luker mellom jentene. Malin Karlsen fra Soon CK holdt farten oppe igjennom hele rittet og lot aldri Sara Bergsholm Hoven fra Romeriksåsen SK ta hjulet. De to jentene krysset målstreken som nummer to og tre på søndagens rundbaneritt. 

En helg fylt med spenning, raske løyper og et fantastisk vær er over, og vi vil rette en stor takk til Sande SK for et flott arrangement. Blide løypevakter og frivillige, samt et profesjonelt ritt er inntrykket vi sitter igjen med og vi gleder oss allerede til å komme tilbake! Nå er det en liten pause i NorgesCupen, og neste ritt arrangeres i Nes 1-2 juli. Frem til det håper vi at dere tilbringer mange morsomme timer på sykkelen! 

Link til resultater lørdag: https://live.eqtiming.com/65166#result:250424-896157-1228136-1-1-

 

Kvinner junior:

 1. Kamilla Aasebø, SK Rye
 2. Malin Karlsen, Soon CK
 3. Sara Bergsholm Hoven, Romeriksåsen SK

 

Kvinner senior:

 1. Sara Öberg, Göteborg
 2. Tilda Hylen, Falu Cykelklubb
 3. Berit Nordsæter Resell, Lillehammer CK

 

Menn junior:

 1. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Birk Strand Rønnestad, Lillehammer CK
 3. Sigurd Stubberud, Soon CK

 

Menn senior:

 1. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 2. Sondre Rokke, IF Frøy
 3. Emil Hasund Eid, Kloppa Off Road Klubb / Hunton Hard Rocx

 

Link til resultater søndag: https://live.eqtiming.com/63059#result:233911-855904-1208311-1-1-

 

Kvinner junior:

 1. Kamilla Aasebø, SK Rye
 2. Malin Karlsen, Soon CK
 3. Sara Bergsholm Hoven, Romeriksåsen SK

 

Kvinner senior:

 1. Berit Nordsæter Resell, Lillehammer CK
 2. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK / Team Massi
 3. Sara Öberg, Göteborg

 

Menn junior:

 1. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Birk Strand Rønnestad, Lillehammer CK
 3. Sigurd Stubberud, Soon CK

 

Menn senior:

 1. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 2. Mats Tubaas Glende
 3. Emil Hasund Eid, Kloppa Off Road Klubb / Hunton Hard 

Skrevet av: Henriette Götz

Bilder: Jan Aasgaard

Publisert: 05.06.2023

Kamilla Aasebø

Kamilla Aasebø

Berit Nordsæter Resell

Berit Nordsæter Resell

Sivert Ekroll og Birk Strand Rønnestad

Sivert Ekroll og Birk Strand Rønnestad

Teten i menn elite under lørdagens kortbaneritt

Teten i menn elite under lørdagens kortbaneritt