Siste dag i Vamberg

På EM´s siste dag var det fellesstarter for K-junior og M-elite som sto igjen. Først ut var K-jr, som skulle igjennom fem runder i Vamberg. På laget var Matilde Skjelde, Mia Gjertsen, Kamilla Aasebø og Martha Stokkeland. Det fikk aldri gå avgårde noe brudd, så det var et stor felt samlet på de første rundene. Kamilla og Mia lå alltid langt fremme i feltet, mens Matilde og Martha hang godt med på bakre del. Halvveis måtte Kamilla ha et sykkelbytte, og passerte mål minuttet bak tet. Men det tok bare en runde så var hun tilbake i front. Mia hadde også noen hindringer underveis, men var med å prege rittet gjennom hele løpet. Mathilde og Martha jobbet godt, og var med på å få Kamilla tilbake i feltet etter sykkelbytte. I avslutningen hadde vi både Mia og Kamilla med. Mathilde fikk kjenne på kjøret etter å ha bidratt for Kamilla, mens Martha hadde dobbelpunktering og kom gående til mål en stund etter første dame i mål. Mia lå langt fremme i avslutningen, men det var ingen som klare å henge på Fleur Moors fra Belgia da hun gikk over brosteinspartiet og det ble strekk i feltet. Mia kjempet seg inn til en sterk 11.plass, mens Kamilla på reservesykkel kom inn til en solid 17.plass. Matilde og Martha kom også seg greit til mål, etter å ha fightet godt gjennom hele rittet. Sterk innsats av våre førsteårs juniorjenter som det bli spennende å følge videre!

Ikke lenge etter målgang for K-jr, sto M-elite på startstreken i Assen. De skulle gjennom 115 km før seks avsluttende runder i Col du VAM. For Norge var følgende ryttere på start – Andreas Leknessund, Jonas Iversby Hvideberg, Martin Urianstad Bugge, Erik Resell og Rasmus Tiller. Relativt tidlig fikk fem ryttere gå avgårde i brudd, men det ble kontrolert og fikk aldri mer enn et par minutter på hovedfeltet. Etter ca 115 km gikk det en velt, hvor Martin og Jonas var involvert. Bugge kom raskt igang, mens Jonas måtte bytte sykkel. De kom seg raskt opp til hovedfeltet. Inn på rundene hadde fortsatt bruddet en luke ned til feltet, men da ble det satt fart i feltet av Belgia og andre sterke nasjoner som ikke var representert i bruddet. Etter hvert ble de hentet, og med ca 15 km igjen får en større gruppe med ryttere som van Aert, Laporte, Pedersen, Kron, Degenkolb, de Lie, Teunissen, Kooij og ikke minst Rasmus Tiller en luke til resten. Erik Resell klarte nesten å komme seg med, men ble liggende i andre gruppe. Det var klart at vinneren lå i første gruppe. Med 7km igjen får Laporte en luke, og kom solo inn i Vamberg. Tiller er ikke langt unna å henge på van Aert, Kooij og de Lie over toppen, men klarer det akkurat ikke. Laporte klarer så vidt å holde unna, og vinner rittet foran Jumbo-lagkameratene van Aert og Kooij. Tiller kommer inn til en sterk 6.plass, Erik Resell kommer på en 19.plass. Resten av de norske kommer også til mål. Bugge nr. 29, Leknessund 66, og Hvideberg 78 etter to punkteringer og et sykkelbytte!

Hjem fra EM får vi med oss en sølvmedalje til Jørgen Nordhagen på tempo, og flere sterke plasseringer i andre klasser. Noe stang ut, hvor vi hadde større forhåpninger. Veldig gøy med et sterkt ritt av våre førsteårs juniorjenter! Neste år går EM i Belgia, 11-15 september.

 

Publisert 26.09.23

Innskriving k-jr

Innskriving k-jr