Sesongens første uttak for Equinor juniorlandslaget menn

Her kommer sesongens første uttak for Equinor juniorlandslaget menn, der Morgendagens helter skal forsøke seg i Gent-Wevelgem NationsCup 27. mars.

Sist uke hadde vi nye tester på Olympiatoppen, Sognsvann, og det viser at det trenes godt rundt om i landet! Vi har nok aldri har hatt en så stor gruppe med så høyt snitt på tester, og det var veldig mange jevne gode tester.

Det i seg selv gjør uttak vanskeligere, men tester er kun en del av vurderingen, det andre er resultater. Der har vi stort sett kun resultatene fra 2021 å gå ut fra, ettersom veldig få har kjørt løp i år.

De som er født i 2005 har blitt målt på resultater fra Jokermesterskapet der samtlige deltok, i tillegg til NCF rankingen.

For 2004-gutta har vi lagt Norgescup og rankinglister til grunn, siden det var få utøvere som var med ute på landslagsoppdrag i 2021.

De seks rytterne som blir med i dette uttaket er:

Johannes Kulset: Kjørte en del med landslag i 2021, ser vi på NorgesCup sammenlagt i fjor så var Johannes øverst i 2004-kullet. Klubb: Ringerike SK.

Simen Evertsen-Hegreberg: kjørte også landslag i 2021, tilbake i 2020 som 16-åring vant han begge ritt i UM, kjørte store deler av sesongen 2021 for belgisk klubblag. Klubb: Stavanger SK.

Morten Wang Baksaas: vant NCF rankingen 2021 for 2004-kullet og var nr. 2 i sitt kull i NorgesCupen sammenlagt. Klubb: Ringerike SK.

Herman Emil Eriksen: ble nr. 2 på både tempo og fellesstart i Jokermesterskapet for de som er født i 2005. Er også nr. 3 på NCF rankingen i sitt kull. Klubb: Lillehammer CK.

Kasper Haugland: ble nr. 3 på fellesstart i Jokermesterskapet for 2005-kullet. Er også nr. 5 på NCF rankingen i sitt kull. Klubb: Lillehammer CK.

Storm Ingebrigtsen: Blir nr. 4 på fellesstart i Jokermesterskapet for 2005-kullet. Er også nr. 2 på NCF rankingen i sitt kull. Klubb: Ringerike SK.

 

Noen vil sikkert savne vinneren av Jokermesterskapet, Jørgen Nordhagen, men han velger å avslutte ski-sesongen før han er klar for internasjonal sykling.

Til dere som ikke er med på første uttak så husk at dette er første av mange uttak utover sommeren.

Jeg vet det er mange gode syklister blant dere som dessverre må bli hjemme og det er med tungt hjerte jeg ikke kan ta med flere ut! Men husk! Som jeg sa på kartleggingssamlingen, et landslag er ikke bare de 6 som er på ritt, det er også alle dere som presser hverandre på treninger og ritt år etter år.

Vi har et meget høyt nivå på junior gutta, så stå på og tren godt – og vis dere frem når rittene starter for fullt her hjemme!

Kai Lexberg
Landslagsleder Menn Junior Landevei

Foto: Vanik Zoltán/Bringasport

 

Publisert 14.03.2022