Sesongens første etapperitt for Equinor juniorlandslaget menn

Da skal vi ut i vårt tredje UCI NationsCup ritt i år og det første etapperittet. Rittet kjøres fra 5.-8. mai.
«Course de la Paix Junior» er nok det viktigste og mest prestisjefylte etapperittet på UCI NationsCup kalenderen for junior gutta.

Lille Fredsløpet i Terezín, Tsjekkia blir arrangert for femtiende (50) gang og det er en ganske imponerende liste over tidligere vinnere. Norge har to sammenlagtseiere med Idar Andersen (2017) og Per Strand Hagenes (2021). Se også rittets hjemmeside her: http://zmj.cz/

Laget vi stiller med i 2022 er:

Johannes Kulset: Kjørte løpet også i 2021 så han vet hva han går til. Han er en klatrer som vi håper og tror kan kjempe i sammendraget.

Jørgen Nordhagen: Får sin landslagsdebut i dette løpet. Jørgen vant Jokermesterskapet både på tempo og fellesstart i 2021. Han har brukt litt tid nå på å «finne» sykkelbena etter en imponerende ski sesong. Viste allerede nå i helgen at han kan vinne ritt, med å ta seieren i Kermise ritt i Belgia søndag 24. april.

Kasper Haugland: Har kjørt både i Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix, og er en kjøresterk og offensiv rytter. Viser at også han er en vinnerskalle med seier i Kermise ritt i Belgia på lørdag.

Oliver Aukland: Oliver har også kjørt både Gent-Wevelgem og Paris-Roubaix. I likhet med Kasper er han kjøresterk og offensiv, og han har også en bra spurt som vi håper å få se i Tsjekkia.

Simen Evertsen-Hegreberg: Simen har nå kjørt mange «klassikere» etter at han debuterte på laget i fjor høst, og har nå kjørt Paris-Roubaix to ganger og Gent-Wevelgem. Han får nå sin debut i etapperitt. Simen er en allrounder som er god på mye.

Mikal Grimstad Uglehus: Mikal er debutant på laget. Han ble nr. 3. i Jokermesterskapet Tempo i 2021 og har vist igjennom vinteren at testene er bra. Sammen med de andre i Bergensmiljøet har de tatt turen til Solaarene for både trening og konkurranser igjennom vinteren. Blir spennende å se hvordan det slår ut, på den ellers så sterke temposyklisten.

 

Nok en gang har det vært et vanskelig og tett uttak, men nå begynner flere og flere å få kjørt noen ritt, og da ser vi litt mer hvor de står i forhold til hverandre. Nå starter sesongen her hjemme og samtidig som landslaget er i Tsjekkia går Sundvolden GP og Ringerike GP. Vi oppfordrer alle til å delta der, slik at det blir god matching i disse konkurransene.

Kai Lexberg
Landslagsleder Menn Junior Landevei

 

Uttak til Lille Fredsløpet (Course de la Paix):
Johannes Kulset, Ringerike SK
Jørgen Nordhagen, Lillehammer CK
Kasper Haugland, Lillehammer CK
Oliver Aukland, Asker CK
Simen Evertsen-Hegreberg, Stavanger SK
Mikal Grimstad Uglehus, Bergen CK

 

Publisert 25.04.2022

Johannes Kulset

Johannes Kulset

Kasper Haugland

Kasper Haugland

Simen Evertsen-Hegreberg

Simen Evertsen-Hegreberg

Oliver Aukland

Oliver Aukland