Scandinavian Cup på Zwift 2021

Skandinavisk kappestrid på e-sport plattformen Zwift

Den beste eSport nasjonen blant de tre skandinaviske broderland skal nå kåres i et hesblesende event over 4 etapper. Scandinavian Cup 2021 er sammen skapt av sykkelforbundene i de tre landene, og det er lagt opp til en dyst med høy intensitet, når danske, svenske og norske Zwiftere tørner sammen i duellen om å bli den beste eSport nasjonen i Skandinavia.

 

Når rytterne klikker i pedalene onsdag 24. februar til den første etappe av Scandinavian Cup, er det resultatet av et intensivt arbeid, utført i de respektive forbunds eSport utvalg. Anstrengelsene kan skandinaviske Zwiftere nå nyte godt av. 4 etapper kjøres i en cup serie, som i form av lukkede ritt avvikles på Zwift plattformen. Linker for deltakelse vil bli distribuert via de enkelte lands SoMe plattformer (I Norge på Facebook).

 

Bjørnar Orion Klinkenberg i Grenutvalg eSport gleder seg stort til den vennskaplige kappestriden. – Vi som er med i ”Skandinavisk samarbeidsutvalg” vet at det alltid er gøy å slå andre nasjoner i konkurranser, særlig våre nærmeste naboer. Det burde ikke være noe annerledet på Zwift, sier han med et skjevt smil. – Norge initierte samarbeidet på tvers av landene og sammen med Sverige og Danmark har vi nå laget regler og løyper vi kan enes om, og er fornøyde med. Dette blir så bra, avslutter en forventningsfull Klinkenberg.

 

De fire rittene kjøres som en cup, hvor de tre beste etappene teller med i et samlet poengregnskap.

A og B klassene vil som regel kjøre 40-50 km, mens C og D klassene kjører litt kortere distanser.

 

Generalsekretær Eystein Stokstad er svært fornøyd med den gode jobben utvalgene har gjort for å bygge grenen på rekordtid. Han synes det er svært motiverende at vi er en av de få sportene som kan konkurrere mot våre naboland, mens pandemien har stengt grenseovergangene. – Å se at flere hundre syklister jevnlig stiller opp i våre ukentlige konkurranser viser at dette er en viktig aktivitet gjennom en vintersesong der konkurranser nesten har blitt utelukket av strenge nasjonale tiltak. –  Jeg skal selv stille opp i gruppe C, og skal forsvare NCF sin ære mot de andre forbundskontorene. Så får våre beste kvinner og menn sikre pallen!

 

Fakta:

Scandinavian Cup er produsert av Norges Cykleforbund, Danmarks Cykle Union, og Svenska Cykelförbundet.

Cup-serien kjøres onsdagskvelder og rittene vil ha separate klasser for menn og kvinner, der disse er oppdelt i A, B, C og D kategorier. A klassen for både menn og kvinner kjøres under skjerpede regler.

Kvinner kjører med første start kl 19:30 og herrer kjører med første start kl 19:45.

Det kjøres fire etapper på følgende datoer: 24. Februar, 3. Mars, 10. Mars og 17. Mars.
Rittene vil bli vist og kommentert live på de respektive lands Facebook sider.

Ytterligere informasjon:

NCF eSport på Facebook

eller send e-post til ncfesport@gmail.com

 

Publisert 23.02.21