Samling i Benidorm for den norske eliten i terrengsykling

Oda LaForce i fint driv på ritt i Spania.

I januar og februar var store deler av den norske terrengsykkel eliten samlet for felles treninger og utvikling i Benidorm.

Toppidrettsskolene Wang NTG Lillehammer og NTG Kongsvinger, i tillegg til terrenglandslaget, hadde flere felles økter. På de spesifikke øktene i rundbane var vi bortimot 40 ryttere samlet. Dette gir inspirasjon og kvalitet til alle.

Flere ryttere var med på de spanske UCI rittene i området, og mange syntes det var godt å få skrudd på konkurranseinstinktet igjen. I Class1 rittet «Internacionales XCO Chelva» 20. februar, fikk vi ikke mindre enn en seier ved 18 år gamle Martin Farstadvoll i juniorklassen. Gratulerer! I samme ritt ble Hedda Brenningen Bjørklund nr. 6 i U23 klassen for damer. William Høines Larsen tok også en solid 17. plass i U23.

I tillegg var det norske ryttere med i UCI rittene «Mediterranean Epic» 10.-13. februar og i «Copa Catalana Int. BTT + UCI Junior series XCO» 26.-27. februar. Vi har trolig mye godt i vente kommende sesong.

Etter utvidelsen av Terrenglandslaget med utviklingslag har vi klart å organisere opp mer samarbeid på tvers av klubber, noe vi håper og tror er med på å løfte nivået og motivasjonen, samt gi faglig sparring mellom miljøene.

Neste samling er i Ås/Hoxmark 23.-25. mars for utøverne, der det også blir gjennomført et seminar for trenere 26. mars.

Eddy Knudsen Storsæter
Landslagssjef Terreng

 

Publisert 15.03.2022

Hedda Brenningen Bjørklund nr. 6 i

Hedda Brenningen Bjørklund nr. 6 i "Chelva".

En offensiv Erik Hægstad på tørre sykkelstier.

En offensiv Erik Hægstad på tørre sykkelstier.

Mats Tubaas Glende under skyfri himmel.

Mats Tubaas Glende under skyfri himmel.