Samling for Equinor juniorlandslaget kvinner i Sverige

I helgen var Equinorlandslaget kvinner junior samlet i Skara sammen med det svenske juniorlandslaget. Hensikten med samlingen var å få kjørt noen tøffe økter sammen som en del av forberedelsene til Gent-Wevelgem, som går i Belgia 27. mars. Jentene som ble tatt ut til samlingen var: Celine Madeleine Braaten, Dina Helene Røed, Kinga Kalicka, Camilla Rånes Bye og Maren Cecilie Mustad. På grunn av sykdom og utenlandsreise kunne dessverre ikke Camilla og Maren delta.

Vi ankom Skara fredag kveld der våren allerede var i god anmarsj. For jentene ble dette de første øktene ute på landeveien i år. På programmet lørdag stod det lagtempo og individuell tempotest. Jentene samarbeidet veldig godt på lagtempo og fikk god matching gjennom tempotesten. Søndag gjennomførte jentene en 3,5 timers økt med rittsimulering, som inneholdt blant annet lagtempo, fellesstart og bakketest opp Kinnekulle. Det ble kjørt lagtempo som oppvarming fram til Kinnekulle, hvor det ventet bakketest på 2,2 km. Det ble tøff kjøring opp bakken og jentene viste god evne til å fighte. Videre kjørte jentene ytterligere to runder opp bakken før økta ble avsluttet med fellesstart tilbake til hotellet.

Vi takker det svenske sykkelforbundet for godt samarbeid gjennom helgen, og gleder oss til å invitere dere til Norge neste gang!

Hanne Berg Eriksen
Landslagsleder Kvinner Junior Landevei

Publisert 16.03.2022