Regjerende verdensmester til start på VM-kvalik i Pumptrack

Fredag åpner Harstad Bike Park og allerede lørdag stiller pumptrackverdensmester Eddy Clerté til dyst mot den skandinaviske eliten i VM-kvalik.

Etter 4 års byggetid åpner endelig Harstad Bike Park til helgen, og arrangøren Harstad Cykleklubb krydrer det hele med å arrangere Red Bull UCI Pump Track World Championships Qualifier i parkens enorme VM-standard pumptrackbane i samarbeid med Red Bull og Velosolutions.

Kvalifiseringsrundene til finalen i Red Bull UCI Pump Track World Championships arrangeres på 25 forskjellige steder i hele verden, og den største av de to pumptrackene i Harstad Bike Park er eneste mulighet i Norge. Rittet passer både aktive utøvere og amatører innen både BMX og MTB, og marginene er små. Sjansen er derfor absolutt til stede for at man står igjen med en uventet vinner.

Den største pump tracken i Harstad Bike Park er på 2000 m3 og 258 meter lang. Den er verdens nordligste VM-kvalifiserte pumptrack, og stod ferdig i 2019. Opprinnelig skulle det være VM-kvalifisering både i 2020 og 2021, men begge ble utsatt grunnet Covid-19. Motivasjonen er derfor høy før gjennomføringen av årets kvalik 27. august, og det samme må sies om det sportslige nivået.

Blant kvinnene skal regjerende pumptracknorgesmester Annika Pettersen møte sølvvinner i NM Marita Laksesvela, nr. 3 i svensk mesterskap i pumptrack Elvira Stoltz og ikke minst Sabina Košárková fra Tsjekkia som blant annet er 3 x bronsevinner i VM BMX Racing. Annika Pettersen var for øvrig Norges representant i fjorårets VM-finale i Lisboa der hun kom på 20. plass.

Blant herrene skal regjerende pumptrackverdensmester Eddy Clerté møte flere meritterte nordmenn, blant annet norgesmester i pumptrack Håkon Fredrik Leinebø, sølvvinner i NM pumptrack Sixten Emil Mørch Simonsen, norgesmester i BMX racing Sebastian Aslaksrud, sammenlagtvinner i Norwegian Pump Track Series Petter Dyrdahl og fjorårets juniornorgesmester i downhill Sander-Mathias Øverli-Mork.

I tillegg stiller et kobbel av dyktige lokale utfordrere med variert bakgrunn fra pumptrack, enduro og XC. Publikum vil også få se akrobatikk i freestyleparken av blant annet Adrian Tell.

– Vi er veldig glade for å endelig kunne ønske ryttere og publikum til VM-kvaliken i Harstad Bike Park etter at vi måtte utsette to ganger tidligere. Ekstra gledelig er det derfor at vi kan stille med toppryttere i både herre- og kvinneklassen. Konkurranseformen passer veldig godt for ryttere med bakgrunn fra både freeride, terrengsykling og BMX, noe som gjør dette til en fantastisk publikumsidrett, siden utøverne gjerne har forskjellig stil. Det kan legge til rette for mye dra-på-stemning. Dette er et flott møte mellom organisert idrett og mer uorganiserte ryttere, så terskelen for å melde seg på skal være lav, sier kommunikasjonsansvarlig Marius Stamnes i Harstad Cykleklubbs arrangementskomité.

De fire beste i både herre- og dameklassen er kvalifisert til VM-finalen i Santiago, Chile, 20. november. I tillegg dekkes reise og opphold for førsteplass i både herre- og dameklassen.

 

Bildet øverst: Adrian Tell skal underholde i freestyleparken under VM-kvalik. Foto: Gaute Ulltang

 

Publisert 24.08.2022

 

Eddy Clerté i mesterskapstrøya fra Red Bull UCI Pump Track World Championships i Lisboa i fjor høst. Foto: Mickael Clerté

Eddy Clerté i mesterskapstrøya fra Red Bull UCI Pump Track World Championships i Lisboa i fjor høst. Foto: Mickael Clerté

Merrick Mordal og Linda Buktus trener til VM-kvalik i Harstad Bike Park. Foto: Gudmund Nymoen

Merrick Mordal og Linda Buktus trener til VM-kvalik i Harstad Bike Park. Foto: Gudmund Nymoen