Regionansvarlige i parasykling

Fra venstre; Jason Dyck, May Britt Våland og Morten Jahr.

Norges Cykleforbund er stolte av å presentere våre tre nye Regionansvarlige for parasyklingen i Norge. Parasykling er en viktig del av NCFs visjon om «Sykkelglede for alle».

Rollen som Regionansvarlig er å være kontaktpunktet for all parasykling i sitt område. Deres oppgave blir å organisere regionale parasykling arrangementer, som ritt, treningsleire og breddesamlinger. I tillegg skal de gi støtte til etablerte parautøvere og rekruttere nye parasyklister. De regionsansvarlige skal også gi opplæring til klubber, ledere og trenere om hvordan man kan integrere parasyklister i sitt treningsmiljø. Jason Dyck, leder for parasyklingen i NCF, skal jobbe tett med de regionansvarlige og gi dem den støtten de trenger for å skape aktivitet.

NCF mener å ha funnet de tre beste kandidatene i Norge på området, og sykkelsporten er heldige som nå har tre kunnskapsrike, motiverte og engasjerte personer til å gjøre en jobb for parasyklingen.

May Britt Våland, Morten Jahr og Jan Fredrik Stiansen har mye erfaring med personer som har funksjonsnedsettelser, og de mener alle at parasykling har et stort potensiale til å vokse seg adskillig større enn i dag.

Det er få som er så engasjert i sykling som May Britt Våland. Hun har vært toppidrettsutøver på landslagsnivå og deltok bl.a. i OL 1996. Hun har en bronsemedalje fra VM på bane i 1995. May Britt var også pilot for svaksynte Tone Gravold i Paralympics 2004. Hun har internasjonal trenerutdanning (UCI Level 2) og god erfaring med å trene parasyklister. May Britt bor i Stavanger og vil ha ansvar for Rogaland og Bergensdistriktet. Hun kan kontaktes på: maybrittrocks@gmail.com

Morten Jahr er tidligere syklist på paralandslaget i NCF. Han deltok i OL både i 2004, 2008 og 2012, på bane og landevei. Han har tre bronsemedaljer å vise til i VM. Morten er fortsatt en aktiv parasyklist, og deler nå av sin kunnskap og motivasjon som trener. Han bor i Oslo og vil ha ansvar for Region Øst og Innlandet. Morten kan kontaktes på: morten_jahr@hotmail.com

Jan Fredrik Stiansen er leder i Kristiansands Cykleklubb (KCK). Denne klubben ser potensialet i parasykling og prioriterer inkludering av parautøvere i sine aktiviteter og trening. KCK har blitt et eksempel på en sykkelklubb som klarer å tilby trening og et sosialt miljø for mennesker med funksjonsnedsettelse. Klubben vil organisere arrangementer og komme med råd til andre klubber som ønsker å inkludere parasykling. Jan Fredrik Stiansen har ansvar for Agder og TeVeBu. Han kan kontaktes her: jan.fredrik.stiansen@kck.no

Vi oppfordrer potensielle utøvere, trenere og klubber å ta kontakt med de regionansvarlige hvis de ønsker å lære mer om parasykling. For øvrige spørsmål, kontakt Jason Dyck.