Rapport fra Equinor juniorlandslaget i Watersley

Det var første internasjonale ritt for Equnior juniorlandslaget for kvinner helgen 3.-5. september i Watersley Challenge Juniors. Rittet gikk i Nederland over tre etapper og det var hele 108 jenter med.

Etappe 1 var et criteriumsritt som gikk i Tom Dumoulin Bike Park, der jentene skulle kjøre 3 runder à 19 km, totalt 57km. Det var en tøff løype med høy fart og jentene fikk erfart at det var viktig å sitte i front for å være med feltet inn. Oda Laforce ble vår beste på 20. plass, Emma Risnes nr. 76, Amalie Christensen nr. 79, Victoria Fløysvik nr. 92 og Eline Skjevdal nr. 95. Camilla Rånes Bye skulle ha vært med til Nederland, men ble syk like før jentene skulle reise.

Etappe 2 ble kjørt som tempo over 12 km. Det var en teknisk og utfordrende løype, og det var gode erfaringer å ta med seg. Oda ble nr. 28, Amalie nr. 54, Emma nr. 86, Eline nr. 92 og Victoria nr. 93.

Den tredje etappen var en fellesstart over 72 km, som var teknisk utfordrende. Det var krappe svinger, smale veier, bratte kneiker og utforkjøringer. Vi lå lenge i front, men ble hektet av på 3. og 4. runde. Amalie kom inn som nr. 38 og Emma ble nr. 59.

Jentene gjorde en god jobb og det ble mange nye erfaringer å ta med seg videre. Dette er første gang de kjørte i et såpass stort felt, da de er vant med 10-20 jenter i Norge.

Hanne Berg Eriksen
Landslagsleder K-junior landevei

Foto: LW-foto

 

Publisert 09.09.2021 (vi beklager at hendelsene kommer i litt gal rekkefølge, men vi får unnskylde oss med at det er meget hektisk nå på høsten)